perjantai 28. syyskuuta 2012

Potretin poikasta-Portrait :D

Elikkäs viime kerralla oli kanssa joitain potretteja ja tässä niille jatkoa, tuli seuraavanakin päivänä otettua muutama otos lisää kun kerran pelit ja vehkeet oli vielä paikallaan. Tyttö meni tuohon ihanalle punaiselle penkille tekemään läksyjä, sillä oli sitten valona se softbox kun kerran on isän tyttö.

Mahtaakohan tämä tarkoittaa sitä että tyttö kiinnostuisi joskun valokuvaamista, softbox luku valona :D

No siinä se niitä läksyjä teki kauniissa valossa valaistuna, päätin ottaa siihen lisäksi vielä salaman ja läpi ammuttavan varjon. Hieman luonnollisempaa valaistusta tällä kertaa. On se potrettien ottaminen mukavaa, kun sille päälle siis sattuu ja tuntuu. Nytkin on vettä satanut ihan riittävästi viime aikoina ettei paljon ole ulos huvittanut mennä kuvailemaan, täytyy tutkia internetin ihmeellistä maailmaa ja katsoa ideoita sisäkuvaukseen.

Jostain kumman syystä ruvennut läppärin näyttö näyttämään tumman pään värejä väärin, runennut tumman pään liukumat näyttämään pikselimössöltä???? Läppäri kuiteskin on vaan pari kuukautta vanha ja näyttänyt aivan oikein, muuteskin ollut todella tyytyväinen.

Olen pidemmän aikaa jo haavaillut että olisi kiva saada ulkoinen näyttö, on se kuiteskin niin perkuleen hankalaa säätää tällä lailla läppäriltä. Heti kun katsetta nostaa nai näyttö eri asennossa niin kuva on taas eri näköinen, ei mee muuta kuin hermot :(  Ja onhan se kyllä niin että ei kukaan itseään vakavasti ottava kuvaaja säädä läppäriltä, ainolla erotuksella tosin että en ole kuvaaja enkä ota itseäni vakavasti :D


No eilen sitten laitoin tilaukseen ulkoisen näytön, en tosin ymmärrä noista näytöistä yhtikäs mitään. Edellinen ulkoinen näyttöni oli vuodelta Kekkonen, taitaa olla näytöt hieman muuttuneet sitten viime kerran. Laitoin tilaukseen Philipsin 23 tuumaisen full HD ISP-Led päläpälä..... näytön, paljon siinä on tekstiä josta en ymmärtänyt mitään. Kovasti sitä kehuivat että sopii kuvien katselemiseen jne. jne.

No kyllä se varmasti tämän voittaa, tänään olivat laittaneet sen tulemaan joten ensi viikolla saanee odotella :D

 ................................................................................................................................

Kamerana oli rakas antiikkinen Canon eos 1Ds ja nokalla 50mm f/1,8, jotenkin kiintynyt tuohon vanhaan sotaratsuun ja varsinkin tuohon obiskaa. Juuri sopiva tälläisiä otoksia varten , piirtää mielestäni kauniisti ja en vaihtaisi kyllä pois ihan heti.

Täytyy kyllä sanao että olin näihin otoksiin enemmän kuin tyytyväinen, varsinkin noihin kahteen viimeiseen. Jotenkin vain tuntui että kaikki onnistui nappiin noissa, varsinkin kuvien valoitus onnistui mielestäni hyvin. Parhaiten sen huomasi jälkikäsittelyssä, ei olisi juuri tarvinnut kuviin koskea ellei olisi halunnut. Nyt vaan teki loppusilauksella kuvista mieleisen, on se mukavaa kun kerrankin menee kaikki nappiin.

Nämä kaksi ensimmäistä tosin ovat ekalta päivältä ilman salamaa,  ensinmäinen on tosin vielä puoli vahinko otos. Lopeteltiin jo kun tyttö yht äkkiä nojaili tuolin kaiteeseen ja rupesi katselemaan softboxin valoa, äkkiä vain kameran säädöt sinne päin ja laukaisu. Tästä tuli mielestäni erittäin herkkä ja kaunis, johtuu tosin pitkälle tilanteen luonnollisuudesta ja siitä kun hän ei kerinnyt reagoida kameraan


Kaikkien kuvien alkukäsittely tehty Lightroom 4 ohjelmalla, säädetty valkotasapaino suurin piirtein sillä kohdilleen sekä pientä muuta säätöä.

Loppusilaus tehty Nik Color Efex Pro ohjelmalla.

Aukko f/2,2
Suljin 1/400
ISO 160
Valona softbox vasemmalla ylhäällä.




Aukko f/2,2
Suljin 1/400
ISO 160
Valotus -0,3
Valona softbox vasemmalla ylhäällä.




 Aukko f/3.2
Suljin 1/250
ISO 100
Päävalona softbox vasemmalla ylhäällä.
Salama ammuttu puoliteholla läpiammuttavan sontsan läpi softboxin ja kameran välistä, hieman yläviistosta.



Aukko f/5.6
Suljin 1/250
ISO 100
Päävalona softbox vasemmalla ylhäällä.
Salama ammuttu puoliteholla läpiammuttavan sontsan läpi softboxin ja kameran välistä, hieman yläviistosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti