keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Home sweet home

Jaahas, taas oltaisiin takaisin koti Suomessa. Eilen tultiin takaisin ja kuulemma vettä on ainaskin Porvoossa satananut kiitettävästi, nyt kyllä näyttäisi että tuotiin osa säästä tänne kun aurinkokin paistoi hieman. Säät oli mitä mainioimmat Kyproksella, joka päivä mittari näytti varjossa yli +30 joten hiki virtasi oikein urakalla. Matka itsessään oli taas upea ja kohde todella mukava, toista kertaa oltiin Kyproksella ja voisi mennä vaikkapa joskus kolmannenkin kerran. Takuu lämpöä jossa nytkään ei ole kuulemma kolmeen kuukauteen satanut tippaakaan, taxi kuski sanoi että normi sade määrä vuodessa on noin reilut 30 päivää ja talvellakin menee lämpötila minimissään kohteessa n.+10 asteen tienoille. Lentomatka siedettävät neljä tuntia joten sekään ei ole paha, hintaluokka aika vaihtelevaa ja riippuu tuotteesta. Perus hyvän viinapullon saa +-10€ kun taas purkki jugurttia maksaa +-2€, eli kuvastaako se sitten että viinaa menee siellä enemmän :D
Itse hotelli Callisto missä oltiin oli upealla paikalla ja paikkana täysin upea, meillä oli oma talo kahdessa kerroksessa jossa aikuisilla oli oma huone ja lapsilla omat. Hotelli oli aivan merenrannassa kiinni ja itse hotellillakin oli muutama makoisa uima-allas, toinen pienempi ja matalampi joka oli piilossa ei kelvannut juuri kenellekkään joten saimme olla siellä oikeastaa aivan yksin tuttavaperheen kanssa. Onneksi vaimo seuraili taas noita matkamessutarjouksia koska muuten ei olisi kyllä ollut tuohon varaa, nyt maksettiin viidenhengen matkasta reilut 1700€ kun sama matka olisi muuten maksanut n.3000€. Eli kannattaa kytätä taas kun matkamessut lähestyy, siis vaimo saa kytätä.
Itse lomalla käytiin katamaraani snorklaus retkellä. joku reilun neljän tunnin reissu jossa pääsimme muutaman kerran snorkailemaan. Kävimme myös rouvan kansa riippuliitämässä veneen perässä joka oli mahtava elämys, eikä ihme ja kumma edes pelottanut. Eniten jännitti kun kävimme paikallisessa huvipuistossa, kaverin kanssa mentiin laitteeseen jossa jo kädet valkoisena joutui puristamaan. Laite oli varmaan n.40m korkea torni joka oli keskeltä kiinni ja näin ollen pyöri aivan helvetin lujaa, samoin pyöri ne pilarin päässä olevat neljän hengen kopit. Tai siis penkin kun jalat roikkui ilmassa, enpä ole kokenut moista edes silloin kun Amerikan matkalla käytiin huvipuistossa.
Mutta tässä muutama otos näin ensialkuun reilusta tuhannesta kuvasta, suurin osa tosin perus kato kakara hyppää altaaseen tasoa. Mutta kun kaikki kuvat paitsi pokkarilla otetut on RAW muodossa niin jippiii, eli tosvin saa säätää. Tosin kun Lightroomilla säädän niin perus säätöön menee noin reilu minuutti, sitten kun siihen lisää väännöt ja käännöt photoshopilla joka onneksi koskee vain niitä omia otoksia. Niitä joita vaimo aina sanoo "nää on näitä sun taide otoksiasi", niitä on tosin aika pieni määrä joista tässä kaksi.
Eka otettu meidän talon maaparvekkeelta ja keskellä päivää, kaksi taloa, palmun lehti ja kuu. Toinen otettu ainoana pilvisenä päivänä koko lomalla, valotettu taivaan mukaan ja näin ollen saatu siluetti palmuista ja muusta ympäristöstä.

Laitan lisää pikku hiljaa, vielä kuiteskin viikko lomaa jäljellä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti