keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Paragliding

Eli siis roikutaan moottoriveneen perässä narulla laskuvarjossa, suosittelen lämpimästi jos vähänkin kiinnostaa. Elämyksenä aika moinen ja varsinkin näkymät olivat huimat, kuski sanoi että köyttä kuulemma oli 200m. mutta korkeutta oli vaikea veikata. Jos jotain pitäisi veikata niin sanoisin että jotain 30m, voi tosin olla enemmän taikka vähemmänkin.
Meidän kyyti maksoi rouvan kanssa 50€ kun menimme kimppa kyydillä joten hintakaan ei ollut paha, kuten mainitsin niin halpa hinta tuollaisista näkymistä ja maisemista. Ilmassa oltiin reilut 10min. ja siinä kerkisi hyvin katsella ja ihastella, harmi että ei ollut kuin perus pokkari joka sekin on jo parhaat päivänsä nähnyt. Kuski kyselikin ennen kuin lähti hinaamaan että onkos veden kestävä kamera, sanoin että ei ole mutta ei haittaa.Alastullessa kuvailin rauhassa ja katselin että ollaampas sitä jo alhaalla vaikka veneeseen oli matkaa vielä reilut kymmenen metriä ja aallokko oli aikas kovaa. Jopa niin kovaa että eivät olleet ottaneet pienempiä matkustajia edes kyytiin, voi kuulemma olla pelottavaa moni metrisissä aaloissa. Mutta katselin vedenpintaa ja venettä, sitten rupesin tunkemaan pokkaria pelastusliivien sisään ja vedin liivit tiukalle että edes kortti selviäisi alastulosta. Kuski tosin teki pilan ja kastoi meidän jalat vaan meressä, nosti sen jälkeen korkeutta ja hinasi ilmasta veneen peräosaan.
Lähtö tapahtui siis lujaa liikkuvan moottoriveneen perästä jossa oli varjo auki ja vinssillä vauhdissa takaisin, ei siis tarvitse kastua.
Yhden pariskunnan ollessa ilmassa kuski painoi kaasua, syykin selvisi kun katsoin sivulle ja huomasin että varjo leijaili veneen vieressä korkealla. Vaarana oli että liian kova tuuli kaataa veneen, kuski komensi osan matkustajista toiselle puolelle venettä. Yhteensä meitä oli kuusi paria ja ystävämme Esko joka veti soolo liidon, kaikkiaan meni aikaa reilut 1 1/2h.

Heti meidän jälkeen tuli vuoroon äiti ja 10v. tytär, pääsivät ylös ja heti sen jälkeen alkoivat kädet heilua ylhäällä että haluavat alas. Tyttö oli aikas hysteerinen ja rupes sitten tovin kuluttua heittämään laataa kun veneeseen pääsivät. Tovin kuluttua rupesi sitten äitikin laattaamaan, tytär ja äiti heittivät laattaa sitten loppu matkan.

Niiden ystävä rupesi sitten selittämään että nyt pitäisi päästä maihin, ongelmana vaan että vielä olisi viisi paria lennättämättä ja varjokin oli auki. Eli aikaahan siinä olisi mennyt mukavasti hukkaan ja meidän jälkeisten ryhmien ajat olisivat menneet uusiksi jos oltaisiin lähdetty kaymään pitkällä maissa yhden parin takia.
Kun kaikki parit oli lennätetty ja varjo kasattu veneeseen, kuski painoi kaasun pohjaan ja tuntui ajavan täysillä kaikkiin isoihin aaltoihin. Kyllä oli ihanaa kyytiä kun vene puski aalloissa ja vesi pärskyi, olo oli kuin Miami Vicen takaa-ajossa :D
Eli kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti