tiistai 7. elokuuta 2012

Porvoo--->Hollywood -->Aasia--->Long Way Home

Aamu kahvin yhteydessä tuli selailtua vanhoja kuvia, samalla tuli sitten päivitettyä yhdestä vanhemmasta otoksesta uusi versio. Hommaan käytin Lightroomia, Nik Colour efex  ja Nik HDR efex pro ohjelmia. Tähän vanhaan kaivoon ihastuin heti ensi silmäyksellä kun sen ekan kerran näin, jotenkin vaan tuntuu että en ole saanut siitä kaikkea vielä irti. Maisema siinä on vaan jotenkin niin karu, tulee mieleen vanhat westernit. Kuivunut vanha kaivo ja vielä kuivempaa maastoa ympärillä, tosin tässä työteliään tekee horisontissa olevat rakennukset.

Mitä waesterneihin tulee niin ole aida niistä tykännyt, varsinkin Clint Eastwoodin länkkärit on aina ollut itselle SE iso juttu. Suosikki on se kuuluisin eli Hyvät, pahat ja rumat, se on vaan niin hyvä. Toinen lemppari on Sergio Leonin Once upon a time in the west, elikkäs Huuliharppukostaja ja siinä aina niin mainio  Charles Bronson.

Mitä uudempiin lännen elokuviin tulee niin ehdoton suosikki on Tombstone vuodelta 1993, tai no ei sekään enää uusi ole mutta on niin toimiva. Siinä on yksi mieleen painuva lause kun Kurt Russel huutaa "You tell 'em I'M coming... and Hell's coming with me, you hear?".

Parhaan roolin tosin leffassa tekee sen aikojen lemppari näyttelijöistä, eli Val Kilmer tekee niin mainion roolin Doc Hollidayna.

Aasialaiset leffat on aina ollut itselle se IN juttu, aina siitä lähtien kun ekan kerran nuorena näin 1989 John Woon The Killer leffan kopion kopion kopiona DVD:ltä. Olin aivan myyty John Woohon ja varsinkin Yun-Fat Chowiin joka näyttelin pääosaa. Ne John Woon hidastukset oli jotain aivan uutta siihen aikaan, nythän niitä näkee joka leffassa. Woo nyt sai jonkin laista mainetta ja teki monta hyvääkin leffaa Hollywoodissa, tosin Yun-Fat Chow pääsi vain surkeisiin leffoihin ja on hiipunut unholaan siellä. Tosin hänellä oli rooli jossain niissä Pirates of the Caribian leffoissa joten saa katsoa josko sais uuden alun. Quentin Tarantinolla on tapana nostella unholaan unohtuneita näyttelijöitä pinnalle niin siinähän olisi yksi pelastettava, Tarantino joka myös kuuluu itselle niihin isoihin ohjaajiin.
Kyllähän Fat tosin pääsi Jodie Fosterin rinnalle Anna ja Kuningas leffaan mutta siihen se jäi, harmin paikka. Sen jälkeen se palasi juurilleen ja pääsi mukaan neljän Oscarin Hiipivä tiikri, piilotettu lohikäärme leffaan.

John Woohan lähti takaisin kotikulmilleen 2008 ja teki kyllä sellaisen pläjäyksen että oksat pois, Leffa oli Red Cliff oli aivan saatananmoinen spektaakkeli.

Leffasta tuli Aasian leffa historian kaikkien aikojen kallein, siinä ei käytetty lainkaan tietokone efektejä ja Kiinan armeija antoi leffaan kaikkiaan 100 000 sotilasta. Leffasta on kaksi eri versiota ( joka siis suoraan sanottuna kyrpii), Aasian versio kestää rapiat 4h. kun taas Eurooppa versio kestää vain 2,5h. Jos tykkää Aasian historista ja kauneista kohtauksista niin kannattaa katsoa, Wikipedian mahtava juoni paljastu menee näin "Teos kertoo Jangtsejoella 200-luvulla käydystä punaisen kukkulan taistelusta, joka on Kiinan historian käännekohtia".

Toinen tajunnanräjäyttäjä oli vuodelta 2003 oleva Eteläkorealainen Oldboy, se oli juonellisesti aivan mahtava. Suosittelen lämpimästi, jopa vaimoni joka inhoaa "kinkki" leffoja koska ei ymmärrä mitä ne puhuu niin tykkäsi leffasta. Se on siis jo paljon, normaalisti se katsoo vain sitä perus Hollywood hömppää ilman sen suurempaa......ideaa taikka ajatusta.

Nythän tosin melkein jokaisesta Aasilaisesta leffasta tehdään Hollywood Re-make, eikö ne perkules keksi mitään omia ideoita??? No yksi ja ainoa mistä ne on tehnyt paremma on Ju-On, Hollywood version tietää varmasti kaikki. No elikkäs kyseessä on mielestäni erinomainen The Ring, tämä on siis hyvä pätkä Hollywood tuotoksesksi.

Mutta joo, eli piti näyttää se kaivo. Tuli tosin kierretty Porvoosta, Aasiaan, Hollywoodiin ja takaisin Porvooseen :D


Long Way Home

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti