keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Mustaa taustaa

Pitkästä aikaa tuli kuvattua taas omaa naamaani, sitä hieman vanhentunutta ja ylipainoista kroppaa on vain niin ilo katsella ja kuvata. En tosin pidä tuosta kameran edessa olemisesta vaan mielummin olen sen takana, tosin näissä tapauksissa joutuu olemaan sekä edessä että takana.

En jaksanut ruveta kaivelemaan mitään taustoja esiin joten päädyin mustaan taustaan, se helpottaa huomattavasti asiaa kun silloin ei tarvita taustaksi mitään mustaa vaan sen hoitaa kamera ja oikea valotus.

Eli idea on oikeastaan todella yksinkertainen suorittaa eikä se vaadi mitään kikkoja saati ihme salamia, jälkikin on hyvää mutta tumman puhuvaa kun ei tarvitse miettiä ryppyjä taustalla saati muuta.

Eli homma menee seuraavasti, tai voisi sanoa että näin minä sen teen :D



-Tarvitset hommaan huoneen jossa on nyt ainaskin metrin verran tilaa ympärillä, tämän voi myös tehdä ihan vaikkapa ulkona päivänvalossa.

Itsellä seuraava setti kuvaukseen.

-Canon EOS 550D
-Canon ef 85/1,8 USM
-YongNuo speedlite YN-460 II salama

-Salama.
-Salamalle jalka.
-Musta sontsa.


- Jos kuvaat itseäsi niin asiaa helpotta laukaisin, langaton taikka langallinen.

Säädä kamerasi ISO pienimpään arvoon, itsellä se on siis ISO100. Seuraavaksi laitan kameran M 
( Canon ) asentoon, joka siis meinaa että sinä säädät valoituksen ja aukon säädön. Tämä siis siitä syystä kun kamerahan tunnetusti tekee mitä tykkää ja luulee tietävänsä mitä kuvaaja haluaa, eli sano EI automatiikalle :D

Tulemme käyttämään kuvauksessa salamaa joten laitan kameran valoituksen arvoon 1/250s., se on siis se aika jossa kuvaan ei vielä tule sitä mustaa raitaa koska kameran suljinverho pysyy juonessa mukana ja kerkiää sukeutua.

 Tämän jälkeen laitetaan kameraan aukoksi vaikkapa f/5.6 ja otetaan kuva, jollei kuva ole täysin musta niin nostetaan aukkoa. Eli otat kuvan siis siinä tilassa missä meinaat ottaa tuo potretinkin, jos vaikkapa ottamasi kuva on täysin musta aukon f/9:n kohdalla niin hyvä.

Nyt sinun kamerassasi on seuraavat arvot, ISO100, 1/250s ja tuo f/9

Seuraavaksi voit ottaa salaman ja heijastavan mustan varjos esille jalustoineen, normaalistihan tuo varjo on täysin auki kun sitä käyttetään heijastamaan valoa pehmeästi ja sen halutaan hallitusti levittyvän kohteeseen. No nyt sen pitää olla melkein kiinni ja sellaisena torvena, emme siis halua isoa valoa vaan lähinnä sellainen kohdevalo.

Idea tässä on että valo tulee hallitusti sinua kohti, eikä siis näin ollen leviä ympäri huonetta ja kimpoa seinistä minne sattuu. Olen ottanut siis kyseiset potretit tuossa valaistuksessa, eli normi huone valaistus.



Alla kuva salamasta ja varjosta, kuten näet niin minun ulkokuvauksissa tuulen mukana lähtenyt varjo on puoliksi kiinni.





Seuraavaksi menet aika lähelle tuota salamaa ja rupeat etsimään sopivaa salaman arvoa että ei naama pala mutta jälki on terävää, alla seuraava kuva jota ei ole siis säädetty mitenkään vaan on suoraan kamerasta.
Kuten kuvasta näet niin tausta on aivan musta vaikka huoneessa on edelleen sama valaistus kuin yllä.

ISO100
f/9
1/250s.




Ei sitten muuta kuin kuvailemaan ja alla omat viritykset. kuville annettu jälleen perus Lightroom ja Nik Color Efex Pro käsittely.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti