perjantai 13. heinäkuuta 2012

Ohi on

Ohi on siis hääkuvien säätö, kylläpäs siinä olikin hommaa. Rupesi jo rouvakin hermostumaan että eiköhän tuo nyt rupea riittämään, mutta eka kerta kun joku kuvistani jotain maksoin niin koko ajan mielessä että kelpaako,kelpaako ja jos ne ajattelee että mistä me oikein maksettiin.Vaimo tosiaan jankkasi että ihan hyviä ne on, jossain asioissa koitan olla vaan ehkä liiankin tarkka. Onhan se niin että jos itse en ole tyytyväinen niin miksi pitäisi tyytyä vähempään, oma mainehan tässä on vaan vaakalaudalla.

Pahin työ oli kyllä niissä hieman hämärissä sisä kuvissa, niihin oli vaikeeta löytää sitä oikeeta balanssia valaistukseen. Tänään tosiaan luovutin kuvat kahdella DVD levyllä, toiseen laitoin slideshow tyylisen videon ja toiseen vaan kuvat. Mutta jostainhan se pitää liikkeelle lähteä ja tämä oli nyt itselle se eka kerta, ottaisin kyllä uusiksi milloin vain.

Mutta jospa tästä sana lähtisi eteenpäin, oli aika monta lapsiperhettä paikalla ja koitin samalla ottaa niistä edustavia kuvia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mainosta mainosta :D

Tässä vielä viimeisin kuva minkä juuri parille lähetin jälkikäteen, teki mieli kokeilla tuota Nik Softwaren HDR ohjelmaa. Latasin sen parin viikon kokeilu version, kannattaa kokeilla. Niillä on pari muutakin hyvää kokeilu ohjelmaa.

Silver efex pro

Color efex pro

HDR efex pro

Niin joo, tässä siis se viimeinen vedos.


2 kommenttia:

  1. Tutulta kuulostaa! Sama vika minulla, ei keskeneräistä tuotetta voi antaa ihmisille nähtäväksi. Kuva näyttää hyvältä! En ole itse Nikin tuotteita vielä kokeillut, vaikka monet niitä niin kehuvat.

    Pikkutarkkuudesta: Mitä enemmän näitä toimeksiantoja tekee, sitä paremman käsityksen alkaa saada siitä, missä vaiheessa on järkevämpää lopettaa se hienosäätö... siihen kun voisi käyttää aikaa loputtomiin - aikaa, josta kukaan ei maksa. Yleensä voi sanoa, että kukaan muu ei sitä eroa edes näe - siis kukaan muu kuin toinen pikkutarkka hienosäätäjävalokuvaaja... ;)

    VastaaPoista
  2. Se on ihmisillä vähän sellainen käsitys että sen kun räpsii ja se on sitten siinä, kyllä siihen jälkityöhön tosiaan saa aikaa kulumaan. Varsinkin näin kun oli eka kerta kun joku suostui maksamaan jotain,ensi kertaa odotellessa :D

    Kuten sanoit niin tulee varmasti kokemuksen kautta se että milloin riittää, tarkka pitää olla mutta ei varmasti tarvitse mennä liiallisuuksiin. Hyvä pointti tuo että että ei se asiakas kaikkia asioita edes näe, paitsi se itse kuvaaja. Ensi kerralla täytyy kuunnelle rouvaa aikaisemmin taikka sitten osata itse lopettaa ajoissa, no tulee kokemuksen myötä. Itsellä kokemusta huimat kolme vuotta :D

    Mitä aikaisemmin katselin sinut viimeistä hääkuvaus settiä niin kyllä oli upeaa jälkeä, hallitset hienosti tuon pehmeän värillisen kuin tuon todella upean mv:n. Varsinkin tuo etusivun mv missä pari kävelee tuota upeaa puista käytävää pitkin, upea otos mitä kateellisena voi vain tuijottaa.

    Täytyy itse koittaa panostaa tuohon mustavalkoisen maailmaan, on kyllä upeaa katsoa tuota yksityiskohtaista pariskuntaa.

    Kiitos.

    Jukka

    VastaaPoista