tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesälomat starttasi

Mukavaa kun on muksuillakin alkanut vihdoin kesäloma, ei tarvitse taas vähään aikaan herätä joka aamu aikaisin. 

Nuorinmaisella neidillä loppui pari päivää viikossa ollut kerho ja seuraavana on vuorossa eskari, eskari joka piti alun perin olla tuossa keskinmäisen neidin kouolun vieressä. Painotus sanalle piti joka nyt sitten vaihtui toiselle puolelle Porvoota koska se eskari rakennus on niin homeessa, tuo home tuntuu olevan täällä päin ihan arkiasia. Missä lie vika, tyylissä rakentaa, rakennus materiaaleissa, vaiko rakentajissa. Täällä kuten monella muullakin paikkakunnalla veli Virolaiset jyräävät, osa osaa rakentaa ja osa ei mutta kun kerran halvalla saa.

Ekana noista home rakenuksista tulee mieleen pari Porvoolaista koulua, toisessa tapahtui laillisten työntekijöiden osalta jokin boikotti työpaikalla ja taisivat tehdä jonkinlaisen ratsiankin sinne. Sitten tuo meidän uusi palolaitos joka parissa vuodessa meni aivan homeeseen. Niin pahasti meni että yläkerran porukka on joutunut evakkoon sieltä, en tosin tiedä mikä on viimeisin tilanne.

Keskinmäinen muksu jaksoi pitää mielenkiinnon kouluun läpi ekan vuoden ja siirtyy seuraavaksi toiselle luokalle, toivottavasti sama tyyli jatkuu toisellakin luokalla.

Vanhin likka jaksoi kuin jaksoikin käydä tuon kuudennenn luokan loppuun, se ei ole mikään innokkuuden esikuva koululaisesta :D  Se sai ihan hienon todistuksen ja luokkakaveritkin äänestivät sen hymytyttöpatsaan saajaksi, meinasi iskällä tulla tippa silmään. Mamma taas avasi kyynelkanavat ihan huolella ja veti sitä läpi koko todistusten jaon. Neidillä on ollut sama luokka koko ala-asteen ajan ja heidän luokan opettaja oli Porvooseen tullessaan uusi opettaja, taisi olla hänen ensinmäinen luokkansa mitä joutui opettamaan. Aina ei ole luokalla ollut helppoa yhdessä ja niitä ollaan puitu aina silloin tällöin, sitä kautta on ollut hienoa seurata luokan hitsautumista yhteen jossa heidän opetettajansa on ollut erittäin isossa roolissa. Luokan opettajan vaimolle saivat vaimoni silmät kostumaan ja kuulemma opettajankin, hän sanoi että Disalla tulee aina olemaan iso paikka hänen sydämmessään :)

Hän on aina sanonut meille kuinka ylpeä hän on meidän tytöstä ja kuinka hienosti Disa on kavastettu, ei koskaan sano kenestäkään pahaa ja ajattelee aina muita. Se on hieno kuulla että on aina jotain tehnyt oikein, toivottavasti meidän neitikin muistelee lämpimästi sitä opettajaa joka on häntä matkalla tukenut.

On ollut taas mukava huomata kuinka hyvä mieli itsellä on kun kesä tulee, olen aina ollut kesän lapsi ja nautin kesästa aivan perkuleesti. Kaksi päivää sitten tuli heitettyä muksujen kanssa talviturkki pois tuossa Porvoon keskustan vieressä olevalla maakuopalla, eilenkin tuli siellä lasten kanssa käytyä pyörillä. Mikä onkaan sen ihanampaa kuin pyöräillä ihanassa ilmassa ja käydä sitten uimassa, kesä :)

Pihahommissa olen ollut hieman laiska viime aikoina, nurmikon laitoin kasvamaan pari viikkoa sitten neljään kohtaan ja nyt on jo niissä paikoissa hyvissä mitoissa. Mutta hommia riittää kun vain jaksaisi, pääti jo ennen vapaita että nyt riittää aamusta iltaa tekeminen ja vedän ihan rauhassa.

Eilen tuli täytettyä pihalle uima-alassa taas vuoden tauon jälkeen, muksut kiertää kuin kissa kuumaa puuroa että milloin päästää uimaan. Täytyy vuorokauden antaa vaikuttaa tuo klooraus ja mitata sitten  tuo altaan ph pitoisuus, mutta eiköhän se huomenna ole muuteskin tarpeeksi lämmintä.

Tässä muutama otos neidistä valmiina kevätjuhliin, harmittavasti en kerinnyt ottaa muista muksuista kuvia :(  
Täytyy koittaa paikata se tässä kesällä :)

Canon 550D
Canon 85/1,8 USM
f/3,5
1/250
ISO100

Aurinko kuvassa hieman oikealla takana  antamassa valoa, kohde valaistu ampumalla salamalla heijastavan sontsan kautta.
 


.......................................................................................................................................................


Canon 550D
Canon 85/1,8 USM

f/3,5
1/250
ISO100

Kuvassa oikealla metrin päässä puu antamassa väriä taustaan ja samalla suojaa kovalta auringonvalolta, eli kohde seidoo varjossa eikä suoraa auringonvaloa häneen kohdistu ( paitsi niskaan). Kuvassa vasemmalla ja hieman kohteen naamaa korkealla on heijastava sontsa ja salama, tuuli toi kuvaan mukavaa raikkautta ja heilutti tukkaa hienosti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti