lauantai 29. joulukuuta 2012

Ulkona taas

Ulkona taas, siis kameran kanssa. Oli sen verran upea sää että piti lähteä ulkoilemaan, vaikkakin pakkasta oli mukavat -15 °C. Mutta joo, mitään sen kummempaa ei ole tapahtunut. 



......................................................................................................................................

Tämän ekan kuvan olen tuunannut kahdesta eri kuvasta, tai tarkemmin sanottuna tein panoraman kuvista. Tämä syystä että että nokalla oli 70-300 ja kohde oli aikas kaukana, olisinhan tosin voinut cropata kuvan laajemmasta mutta halusin tehdä näin ja säilyttää kuvan laadun hyvänä.


Eli kuva katkeaa tuosta puun vasemmalta puolelta ja vasemmanpuoleisen kuvan reunasta croppasin siivun pois, tosin nyt tuli hieman keskisommittelu puulle. Mutta ei onneksi ihan keskellä ole ja tykkään kun se on noin hyvin tuossa esillä.




Tämä otos on rakennettu käsin HDR tekniikkaa hyödyntäen, tosin vain Photoshopilla käsin eri layereilla. Eli otin kolme eri kuvaa eri valotuksilla, ne sitten heitin Photoshoppiin päälekkäin eri layereiksi. Eli kun sää oli suhteellisen kirkas niin tummemmaksi valotetusta kuvasta käytin metsää ja taivasta, kirkkaammasta käytin tuota lunta. Niin ja se neutraali oli tuossa välissä ja säästi siitä palan sieltä ja toisen täältä, jotenkin niin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti