tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulu lähestyy

Jopas se aika menee näin joulun alla vauhdilla, kiirettä pitää ja kiire tuntuu vain kiihtyvän mitä lähemmäksi joulu tulee. Perskuleen lahjaostoksillekkin pitäisi keritä, vielä puuttuu lapsilta jotain pientä ja pitäisi varmaan rouvallekkin jotain ostaa ( sen yhden ostetun lisäksi).
 
Pikkujoulut tuli vietettyä tuossa naapuritalojen kanssa, eli kokoonnuttiin tuonne aidan taakse me ja kolme muuta perhettä lapsineen. Siinä se ilta meni sitten jutellessa, syödessä ja naureskellessa. Illan lähestyessä jo liian myöhää vaihdettiin aidan taakse meille ja juniori jäi naapuriin yöksi, meillä jatkettiin sitten melkein puoleen yöhön kunnes siirryttiin ulkoruokintaan baarin puolelle.
 
Ilta ja illan jatkot olivat todella mukavat kun oli hauskaa ja railakasta seuraa, jokainen meistä kun onneksi osaa ottaa maltilla ja keskityttiin enemmän rauhalliseen illan viettoon ja josta ei naurua puuttunut :D
 
Luntakin on taas ihan riittävästi tullut, huomannut vaan kun tuossa pihatietä kolalla kolannut muutaman kerran. Tosin yhtenä päivänä huijasin ja lainasin naapurin lumilinkoa, niin ja yhtenä toisena päivänä toinen naapuri veti pikkuisella BobCatilla meidän pihatien samalla kun veti omansa. No oon mä tosin itsekkin hikoillut lumitöissä tuolla ihan omalla lapiolla ja kolalla, harkinnassa tosin kyllä on ostaa oma lumilinko :)
 
Eilen illalla tuli taas kolailtua siis ja sen jälkeen laitoin katon harjaan pihalle viimeiset ulkovalot, pysyi tukapuutkin paremmin pystyssä kun on sen verran lunta talon ympärillä. Kyllähän se aika moista hyötyliikuntaa tuo lumen kolaaminen on, sitä kun aktiivisesti tekin joka päivä niin voisi muutama kilokin pudota. Mikä ei siis olisi paha asia itselle, ainaskaan näin ennen joulua.
 
Niin ja meinasi unohtua tuo aloitettu tupakkalakko, joka on siis pitänyt likimain täydellisesti. Silloin pikkujoulupäivänä tuli tosin aski ostettua, mutta sitä ei lasketa kun vaimon kanssa se kimpassa tyhjennettiin. Rouvakin oli tosin ostanut askin yksi päivä kun olin ottanut töihin kummankin sähkötupakan laturin, sekin tosin yhdessä tyhjennettiin. Eli kaksi askia kahteen pekkaan mennyt tässä kahdessa viikossa, joista siis yksi askin meni melkein kokonaan silloin pikkujoulujen iltana.
 
Mutta en ole ottanut ihan  mitään Hitler linjaa itselleni, tosin tuo äsken mainittu määrä on todella hyvä saavutus siihen normaaliin määrään. Eipä ole kylläkään paljoa tullut tuota sähkötupakkaakaan imettyä, muutaman kerran paivässä sen kanssa pihalla käynyt. Eipä ole jostain kumman syystä tehnyt niin paljon mielikään, jotenkin ihan outoa kun kuvittelin että hypin seinille :D
 
Mutta ehkä se tästä, täytyy hieman kiristää linjaa kun ei ole pikkujoulujuhlia tulossa enää tälle vuodelle. Nyt on oikeasti vaan sellainen fiilis että YES, ei tee edes miele. Paitsi aina välillä lun pihalla hikoilee pää punaisena lumilapion varressa, tai silloin kun töissä yksi oäivä tappelin trukin kanssa pari tuntia että sain sen irti lumesta :D
 
Mitä kameraan tulee niin eipä ole paljon ollut aikaa siihen koskea, ainaskaan siis "vakavasti" ottaen. En siis ulos ole kameran kanssa kerinnyt ja sisälläkin olen yhdet potretti otokset ottanut, nekin siis vain itsestäni ja muksuista. Eli sitä samaa mitä on tullut julkaistua jo kyllästymiseen asti, eihän niitä kehtaa kohta enää edes julkaista.
 
Tänään olisi vuorossa kahden nuoremman neidin joulujuhlat, eli sitä samaa kiirettä tiedossa kun pitäisi kuulemma käydä juhlamekko ja kukkaset käydä ostamassa. Jännittää hieman neitien kohdalla tosin, joskohan tuo meidän juniori suostuisi esiintymään ekaa kertaa juhlissa.
 
Taitaa olla joka vuosi jäänyt siltä esiintyminen väliin, se on istunut vaan siellä kerhon penkillä taikka meidän sylissä ja kieltäytynyt kauniisti esiintymästä. Se on vaan siis sellaisessa kirkon kerhossa, eli ei siis missä päiväkerhossa. Silloin kun se oli siellä keskinmäisen neidin kanssa yhtä aikaa niin se oli edes siellä lavalla, mutta se on vaan hieman ujo uusien ihmisten kanssa :D Muuten se on sellainen vili vilpertti, menoa on enemmän kuin järkeä.
 
Keskinmäisellä on siis ekan luokan joulujuhlat, sen ekat koulun juhlat ja se on niistä aikas täpinöissään. Onhan se iso asia, meidän ylpeä koululainen :D
 
Huomenna taas sama meinikin kun vanhemmalla muksulla on kuudennen luokan juhlat, niin ja se mekon osto :D
 
Mutta joo, koitetaan jokainen jaksaa. Joulu pitäisi kuiteskin olla se rauhoittumisen aika, yleensä se meinaa mennä tosin juoksemiseksi paikasta toiseen. Muutama edellinen vuosi ollaan kyllä vedetty rauhoitetulla linjalla ja käyty ainoastaan haudoilla, täällä Porvoon päässä ollaan käyty vaimon äidin ja muiden sukulaisten haudoilla. Oma äiti makaa Malmin hautausmaalla ja siellä tulee hieman harmittavan harvoin käytyä, onneksi sukulaiset jotka asuu vieressä niin käyvät hoitamassa paikkaa.
 
 
Tässä tuo itse otettu portrait, vai pitäisi sanoa ihan vaan potretti??? No kummiskin, jostain syystä helkutin lyhyt synkka aika tuossa kanonissa kun langatonta laukaisinta käytin. En kyllä mistään keksinyt miten sen pidemmäksi saisi, vaikka ihan laatu laukaisinkin pitäisi olla niin helkutin suorassa linjassa säteen pitää olla kameraan nähden että toimii. Siitä syystä käi melkein joka kuvassa tuo laikaisin näkyviin, helkutti :(
 
Taustana tässä musta kangas, kuvassa vasemmalla ylhäällä heijastava sontsa ja salama. Oikealla edessä softbox valo ja salama, eli ihan normi settiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti