tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kaupankäyntiä

Eilen laitoin ilmoituksen Facebookin valokuvaajan kirppikselle vanhasta Canon eos 1Ds kamerasta, en ole sillä kuin todella harvoin enää kuvannut joten ajattelin että olisi aika laittaa se kiertoon. Tänään sitten tuli siitä kysely ja sovittiin että kaveri tulisi huomenna katsomaan ja hakemaan sen pois, eli siitä saisi taskurahaa uuteen putkeen. 

Sen seurauksena rupesin katselemaan netistä uutta putkea, tai no käytettyä Fisheye putkea. Jo pidemmän aikaa miettinyt että se voisi olla seuraava investoinnin kohde, niistä saa kyllä lukea aina että hauska peli aluksi mutta siihen kuulemma kyllästyy nopsasti. Mutta eihän tuollaista kukaan yleislinssiksi hommaa, eli aikansa kutakin ja pitäähän sitä lapsella leluja olla :D

Lähetin kyselyn jo alustavasti yhden kamerasivuston käyttäjälle sellaisesta, jos kaikki menee putkeen niin sellainen siis tulossa. Niin ja tarkemmin sanottuna siis Samyang MF 8mm f/3.5 Fisheye, aikas paljon kuiten luontoa tulee kuvattua ja toimiihan tuo oikein käytettynä kaupungissakin.

Tänään kävin kanssa ostamassa paikallisesta kivijalkaliikkeestä uuden UV suotimen obiskan nokalle, sen verran hinnakas oli se 85/1,8 USM  että en viitsi ottaa riskejä linssin kanssa. Piti muuteskin käyttää yksi lahjakortti minkä voitin yhdessä Nesteen Kamerakerhon kuvakilpailussa kun oli menossa vanhaksi, lisäksi kerhon jäsenenä saa 20% alennusta kyseisestä liikkeestä.


...........................................................................................


Tuli tuossa yksi päivä pyöräiltyä taas Porvoon vanhassa osassa, ei siis mitään uutta tänne päin :D Monesti miettinyt yhtä pitkää ja jyrkkää sivukujaa joka laskeutuu vanhan kaupungin Raatimiehentorille, nyt sitten siellä kujan yläpäässä kyttäilin alas meneviä ihmisiä kameran kanssa.

Sää oli sinänsä omasta mielestäni vaativa kun taivas oli todella kirkas, kapea käytävä ja talot korkeita. Eli valo ei ihan joka kohtaan käytävää osunut, en viitsynyt ihmisille ruveta huutelemaan että mekää valoon. Joten pari ekaa kävelijää ei oikein onnistunut kunnes tuli mies, nainen ja rattaa. 85/1,8 putken täydellä aukolla mäen päältä otin ja osui mielestäni nappiin, tuli hieman sellainen tilt-shift miniatyyri otos jota hainkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti