tiistai 12. kesäkuuta 2012

A Bug's life

Lisää kokeilua uudella linssillä, vai onko sitten suodin?? Linssihän nyt luulisi olevan objektiivi joka kiinnitetään itse kameraan, suodin taas ruuvataan kameran objektiivin päähän. Joten, sovitaan että se on suodin ellei joku viisaampi kerro ja valista minua :D

Tässä hieman maltillisempaa kokeilua siis jossa saatu pidettyä terävyysaluekkin melkein koko kukassa, mukaan kuvaan pääsi pieni tuntematon elämänmuoto. 

Yötä ja kauniita unia.


2 kommenttia:

  1. Mahtavia kuvia sulla täällä blogissa! :) Kysyn vielä, että osaatko sanoa nimeä semmoiselle ohuelle 'linssille' joka laitetaan kameraan, sitten vasta objektiivi? Eli se on obiskan ja kameran välissä. Tässä 'linssissä' ei ole lasia välissä, joten se on ihan tyhjä, ja toimii minulla makrona. Polttoväli pitää asettaa 55mm (ainoa objektiivini on se 18-55mm), niin sitten se vasta tarkentaa kunnolla mutta ei silti voi mennä kauas kohdetta... Ja jos asettaa vaikka sen polttovälin 18mm, se ei tarkenna ollenkaan ja kuva on kokoajan sumea. Olen etsinyt tämmöisen jutskan nimeä netistä mutta en ole löytänyt? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukava kuulla että tykkää.

    Taidat tarkoittaa loittorengasta.
    Loittorenkaita löytyy siis eri paksuisia, sinulla on siis ohut joten siinä suurennusteho ei ole kovin iso. Näitä renkaita on kahdenlaisia, sellaisia sähköisiä minkä kanssa objektiivin tarkennus toimii normaalisti ja sellaisia mitä minulla on eli saa käsin tarkennella (ei kannata).

    Syy miksi se tarkentaa tuolla 18mm on se että näin se saa enemmän valoa, jos siis etsimen läpi katsot samalla kun isonnat millejä niin huomaat että menee pimeämmäksi.


    Tässä linkki missä kerrotaan tarkemmin.
    http://www.digitarvike.fi/index_linkit.php?sivu=loitto

    VastaaPoista