perjantai 12. lokakuuta 2012

Sään armoilla.

Tuli pitkästä aikaa kaivettua ND400 suodin esiin, tosin ei ollut ihan sellainen sää mitä olisin toivonut. Eli toiveissa olisi ollut lujaa liikuvat pilvet ja hieman liikettä veden pinnalla, mutta täytyi tyytyä siihen mitä luoja antoi. 

Pari tuntia tuli kuvailtua taas tuolla Tolkkisten sahan luona, siellä kun aikas rauhassa saa kuvailla kun ei liikaa ole liikennettä. Niin ja joku ei tiedä niin tuo ND400 suodin on siis objektiivin päähän kierrettävä linssi joka on melkeimpä musta, hieman paremmassa valossa sen läpi näkee tarkentaa mutta pilvisellä säällä voi tarkennus jo ruveta hakemaan. Suotimen idea on että saa pidempiä valoitus aikoja ihan kirkkaalla auringon paisteellakin, esimerkiksi juuri jos vettä kuvaa niin voi ottaa usean sekunnin valotuksia ja näin ollen vedestä tulee sumuista.

Kävin siis kuvailemassa tuossa klo.11-13:30 ja sää oli sellainen semi pilvinen, tämän takia sain otetta n.20sek. valotuksia. Tosin kun sää oli mikä oli niin ei siitä juuri hyötyä ollut.

Suurin osa tuntui menevän kuvista roskikseen mutta katsotaan nyt mitä niistä saa irti, muutaman sain tehtyä mutta en ole niihin vielä tyytyväinen.

Tässä muutama muu otos ja yksi pidemmän valotuksen otos.








-KameraCanon EOS-1DS
-50mm f/1,8 Putki
-ISO100
-f/22
-Valotus 20sek.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti