maanantai 2. huhtikuuta 2012

Tyttö

Laitan aluksi esille kuvan, katso kuvaa avarin mielin. Sen jälkeen jos haluat, voit mennä alas päin ja lukea miten tuo kuva ja sen tarina osui minun kohdalle.







Tarina hetkestä, tämä hetki oli 31.3.2012 klo.17:20 ja se kesti n.20min.

Vain hetkeä aikaisemmin tuossa kohtaa missä tyttö seisoo, olin itse ollut kuvaamassa tuota joen virtausta. Huomasin että takanani seisoi liikkumatta tyttö, odottamassa vuoroaan päästä tuohon kohtaan. Tytön ilme näytti kovin surulliselta, hänen koko olomuotonsa vaikutti hieman aavemaiselta. Mutta, sain siis kuvani otettua ja jatkoin matkaani sen enempää ajattelematta. 

Hetkeä myöhemmin saavuin ylätasanteella olevalle mastolle, siinä tovin mastoa kuvailin ja menin sen jälkeen kielekkeen reunalle ottamaan kuvaa vastapäisestä talosta ja sen jaloissa pauhaavista kuohuista.  Nojauduin kaiteeseen ja kameran läpi rupesin sommittelemaan tulevaa otostani, silmiini osui tuo samainen takanani seisonut tyttö seisomassa edelleen tuossa samaisessa kohtaa. Kameran läpi tovin tyttö siinä katselin, ajatuksissani en edes pitänyt kiirettä vaan sommittelin tytön rauhassa tulevaan kuvaani. Sain otettu kuvan, otin toisenkin kuvan, mutta tyttö ei liikahtanutkaan.

Tovin itsekkin ajatuksissani tyttöä kameran läpi katselin kunnes tajusin, en varmaan näytä niin typerältä jos laskisin kamerani alas ja katselisin ihan vain paljaalla silmällä. Olinhan  kuiteskin jo varmaan 5min. siinä kamera silmässä kiinni ollut, tuijottaen samaan paikkaan siis. Laskin kameran ja otin esiin tupakan, poltin sen kaikessa rauhassa ja samalla ajatuksissani tuota tyttöä katselin. Jotenkin aika tuntui pysähtyneeltä, vesi pauhasi ja jokainen joka paikalla on käynyt tietää myös sen vesipilven mikä sieltä puskee katsojan silmille. 

Tuo tyttö vain seisoi, seisoi liikumatta varmaan liki 20min. Liikkumatta, välillä aina joku kävi tytön selän takana katselemassa tuota samaista paikkaa. Päätin jatkaa matkaani, mutta tuo tyttö jäi kuiteskin siihen samaiseen asentoon ja paikkaan kun lähdin. Jokin siinä tilanteessa iski minuun, mieleeni tuli erinäisiä ajatuksia tuosta tytöstä. Miksi hän tuijotti tyhjillä silmillään kuohuihin, oliko hän menettänyt jonkun vaiko miettikö tyttö sitä peruuttamatonta tekoa. Miksi??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti