tiistai 21. tammikuuta 2014

Frozen

Toissa päivänä tuli hommattua luistimetkin ja käytyä lasten kanssa eilen ja tänään jäällä, hieman kyllä jännitti että kaadunko turvalleni koska edellisestä kerrasta on monen monta vuotta. No, pystyssä pysyin ja en kaatunut kertaakaan :D

Pitkästä aikaa tuli palattua tuonne  Porvoon paikallisliikenteen mekkaan, eli Porvoon Wanhalla juna-asemalla. Hienosti oli jäähile peittänyt kaikki vaunut alleen ja paikat kimalteli, tosin sormetkin oli niin jäässä että voi voi. Täytyy varmaan palata sinne uudestaa katsomaan ja etsimään hienoja yksityiskohtia, rupesi olemaan sormet sen verran jo jäässä.

Mutta eli tässä joo :D




220


 Ehkä otin, ehkä ei??


Window


 Window vol.2


Suomi


Lukossa








All aboard




tiistai 14. tammikuuta 2014

Blurria, kukkaa ja auringonlaskua.

Viimeinki on sadepilvet väistyneet ja tilalla on tullut sininen taivas, aurinko, lunta ja liian paljon pakkasta. Pitkästä aikaa on jopa löytynyt jotain kuvattavaakin arjen harmauden keskeltä, tosin nyt kyllä rajoittaa tämä -20C pakkanen ettei paljon viitsi ulkoilla liikoja.

Mutta joo, tuossa vuoden vaihteen jälkeen en keksinyt mitä kuvata joten virittelin seuraavaa.

Canonin 85/1,8 objektiivi jossa suodinkierre on 58mm.
Halpa 10€ macrolinssi.
Pari palaa teippiä.

Tuolla macrolla on tapana pehmehtää kuvaa todella paljon ja pienemmälläkin aukolla jälki näyttää kuin aukko olisi täysin auki, no auronko paistoi ja pihan pusikossa oli vielä pienen pieniä kukkasia jäljellä. Ei muuta kuin kuvailemaan, kuva ei ehkä täytä kaikkien mielestä niitä oleellisia asioita, kuten nyt vaikka terävyys mutta i like it :D

Kukkasen halkaisija on siis n.2cm.
f/3,2 - 1/125s. - ISO800





.....................................................................................................




Reilu viikko sitten ihastelin tyttäreni syntymäpäivälahjaksi saamaa kukkakimppua ja mietin miten sen taltioisi hyvin, ensin meinasin tyytyä perus otokseen mutta ei. Keittiön ikkunassa koristeena hieno jouluvalo sydän koriste jonka vaimoni askarteli joten päätin käyttää sitä hyväksi tuomaan hieman tunnelmaa.

Joten nostin tuolin keittiön pöydälle ja laitoin kukkakimpun sen päälle niin että ikkunassa olevaan koristeeseen oli matkaa n.1,5m, siis sen verran että takana olevat valot luovat kauniin bokeh ilmiön ja kauniit pallot.

Tarkensin kameran normaalissa keittiön valossa ja laitoin sitten kameran tarkennuksen manulle ettei kamera rupea enää tarkentamaan kun kuvan ottaa, kuvan otin sitten pimeässä huoneessa sen takia ettei takana olevasta ikkunasta näy heijastuksia.

Itse kukkasen valaisin salamalla jonka ammuin musta heijastavan sontsan kautta, sontsa oli melkein kiinni niin että valo tajoittui pelkästään kukkaseen.


f/7,1 - 1/250 - ISO100



....................................................................................................................




Toissapäivänä lähdin myös Paavo koirani kanssa metsään metsästämään auringonlaskua, no löytyihän se kun olin valmiiksi miettinyt pari paikkaa missä voisi olla hyvät apajat. Kotona olin etukäteen katsonut SunCalc ohjelmalla missä päin aurinko suurin piirtein on, ihan passeli apuohjelma mitä tulee aina välillä käytettyä kun en ole puhelimeen Androidille mitään vastaavaa ilmasita saati toimivaa ohjelmaa löytänyt.


Eli tuolla katselin että kyseisestä paikasta pitäisi auringonlasku näkyä, no näkyihän se ja tuli jopa taltioitua ihan ok otos. Tosin turvauduin HDR kuvaukseen koska sen verran varjoisaa metsikköä ympärillä, muuten olisi mennyt liian tummaksi ympäristö.