maanantai 23. joulukuuta 2013

Vuosi loppuu

Kohta rupeaa taas olemaan vuosi lopuillaan kun joulukin on jo ovella,  huomenna koittaa taas jälleen se päivä kun aamusta kuuluu kiljuntaa ja riemua. Kaikki lahjat lapsille ja rouvalle on hommattu mutta pari rouvan lahjaa on vielä paketoimatta, illalla sitten vielä loppu rutistus.

Päivällä laitettiin kinkku uuniin ja nyt se tuossa pöydällä odottaa huomista, no on siitä tosin jo siivu maistettu ja hyvää on :D Kinkki on itselle SE juttu joulussa, lahjoista viis kunhan kinkkua saan, no jos nyt muutaman lahjan saan niin onhan se aina bonusta :)

Naapurit lähti äsken aidan toiselle puolelle kotia kun kutsuttiin ne meille joulusaunaan, kunnon löylyt ja siskolta saadulla vastalla vielä nahka punaiseksi. Kyllä kunnon lämmin sauna ja koivun tuoksu on vaan niin hyvä yhdistelmä, no tosin se lehtien siivoaminen sitten lopuksi on kanssa oma hommansa.

Huomenna sitten on vuorossa sitä perinteistä, aamulla mennään kuulemma riisipuurolle naapuriin ja siitä sitten päivä käyntiin. Ruokailu päivällä kotona ja siitä sitten haustausmaalle, kynttilät rouvan äitille, tädille, mummille ja monelle monelle muulle. Jossain vaiheessa täytyy varmaan ajella Helsinkiin päin siskon luokse ja viemään kynttilä oman äidin haudalle Malmille, tulee harmittavan harvoin käytyä että välillä oikein hävettää. No onneksi Veljen vaimo käy siellä hieman useammin kun ihan vieressä asuu, jouluisin tulee itse kyllä käytyä.

No haudoilta kun tullaan niin pukki yleensä sillävälin tuo lahjat kuusen alle, on se pukki aika nopea kaveri.

Mutta nyt rouva tuolla huutelee että se vuokrasi jonkun leffan Canalin kirjastosta, joten Hyvää joulua ja Onnellista Uutta Vuotta.

Paavolta terkkuja myös, oli muuten homma saada tonttulakki pysymään päässä :D



lauantai 14. joulukuuta 2013

Tyyntä myrskyn jälkeen.

Hohhoi, näin aluksi voi vain todeta. 
Täytyy myös sanoa että parin viikon tauko kamerasta teki tehtävänsä, jotenkin tuli jälleen taas sellainen kaikkensa antanut olo. Asiaan tosin voi vaikuttaa se että ei ole ollut vain aikaa liiemmin samota metsässä saati kaupungilla, tosin ei ollut tehnyt mielikään. Satunnaisesti kävin pyörähtämässä jollain foorumeilla mutta muuten ei mitään, nyt on taas hyvä fiilis ja tekee mieli lähteä kuvailemaan ja etsimään itseään.

Kaikenlaista onkin tässä välissä tapahtunut, tai ei nyt kuiteskaan liioitella mutta jotain kuiteskin. Viiemeksi kirjoittelin että puolipanelia rupesin laittamaan alakerran seiniin ja vähän puuttuvia listoja, no se asia meni just eikä melkein persiilleen :D

Sain homman melkein valmiiksi ja rouvakin sanoi että näyttääpä hyvältä ja jne. no seuraavana aamuna oli jo mieli muuttunut muutaman listan kohdalta että ei tehdäkkään noin vaan tehdään näin. No minä sitten repäsin listoja pois ja laittelin toisella tavalla takaisin, no tavarahan siinä loppui kesken ja hommat loppui siltä päivää siihen. Ajattelin että menempä sitten maanantaina hakemaan lisää materiaalia, no tässä sitä vielä pari viikkoa jälkikäteen ollaan niitä hakemassa.

Kävi nimittäin niin kun se myrsky pari viikkoa sitten perjantaina riehui niin se kävi myös meidän pihalla, ei tosin kaatanut kuin pari puuta. Tosin ne pari puuta jotka kaatui oli täysin terveitä kuusia, ikää niilla oli n.60v. ja oksia oli enemmän kuin laki sallii.

Ne oli hieman harmittavasti meidän tontin nurkassa ja kaatuivat naapurin tontille, no niinhän siinä kävi että kaatuivat naapurin autotallin katolle. Tosin onneksi niin että vain lavat meni katon päälle, hieman lähti vain maalit ja tuli pari klommoa harjalle. Pahinta siinä taisi olla naapurin rouvalle kun sen kukkaset hieman kärsi siinä rytäkässä, se kun on niin perkeleen tarkka niistä puskistaan joita se hoivaa aamusta iltaan. Niiden piha on muuteskin pitäjän parhaimmistoa jossa ei ole risuja ka kaikki puskat on leikattu muotoonsa, niitä se siinä sitten kävi suoristelemassa.

Vakuutus tosin korvaa meille omat vahingot mutta naapurille se ei korvaa mitään, tuollaisissa myrsky jutuissa menee kuulemma aina niin että jokaisen oma vakuutus korvaa omat vahingot. Metsurinkin vakuutus olisi korvannut mutta se olisi ollut jotain naurettavaa 27€ tai jotain, no onneksi työkaveri on tehnyt metsurin hommia ja tekee niitä vieläkin sivuhommina aina silloin tällöin. 

Se kävi sitten raivaamassa ne kaksi puuta oksistaan ja leikkaamassa pöllit mittoihin, palkaksi otti vain pöllit kun kuulemma kaveri pitää aina auttaa.

Tällä viikolla piti yksi firma raivaustraktorin kanssa missä on haketin siivoamaan sotkut, viikko oli ja meni mutta eipä ole näkynyt.

Joulukin on jo tulossa ja lahjatkin on muksuille hommattu, kahdelle nuoremmalla leluja ja vanhemmalle likalle sitten kaikkea muuta kallista. Vielä kun keksisi mitä rouvalle ostaisi, no onneksi se lukee minua sen verran hyvin että on aikas suoraan sanonut mitä haluaa :D

Kinkkukin on jo tilattu Tyysterin savustamosta Porvoosta ja haen sen tuoreelta tuossa 22 päivä, ei tartte sulatella kun on tuorekinkku. Pääsee sitä sitten maistelemaan vähän kun työt jatkuu taas sitten 25 päivä aamulla klo.07, ei raaskinut vapaaksikaan ottaa kun on pyhätunteja ;)

Mutta joo, eipä kai sitten mitään kummempia.

Tuli tuossa kameran kanssa toissa päivänä pyörähdettyä ulkona kun oli sopivan sumuinen sää ja ei ollut niin kylmäkään. Hieman oli sellainen semisumu joka aluksi tuotti pienoisen pettymyksen, tosin ulkoiluahan siinä saa ja tuli sitä pari ihan hyvää ruutuakin napattua.

Ei muuta kuin joulun odotusta kaikille.





Porvoon aitat näytti niin herkullisen kauniilta pienessä sumussa, useamman ruudun ja kulman joutuin katsastamaan kunnes se oikea löytyi.
 




Vanhasta kaupungista katselin kirkon vieressä olevaa Linnamäkeä kun näytti niin upealta, olen sen tosin jo pariin kertaan kauempaa sumussa kuvannut joten päätin mennä paikanpäälle katsomaan josko siellä olisi sumuisia siltoja. Ei ollut ei vaan jouduin tulemaan takaisin alas, tosin alas tullessa toista kautta näytti kaupunki erittäin kauniilta tästä kulmasta. Puut tekivät lammikkoon kauniit varjot ja pastellinsävyiset talot näyttivät upeilta pienessä sumussa, kirkkokin näkyi nipin napin sumun takaa.






Tämä on sellainen hieman täyteotos josta kyllä loppupelissä tykkään myös kovasti, ja pääpoinntihan tässä on jälleen tuo tyhjä penkki joista tykkään kovasti. Tosin tuo maisema taustalla näyttää kerrassaan upealta, mielestäni hieno kontrasti ero sotketulla penkillä ja kauniilla taustalla.