lauantai 28. syyskuuta 2013

Syksy saapui

Taas se on kohta edessä ja kaunis kesä takana, tuntuu että syksy ja sen kauneus meni ohi niin etten edes huomannut. Pari päivää sitten täälläkin tuli rakeita niin lujaa että oikein sattui kun ne osui, itse en ole mikään talvi-ihminen vaan voisin nauttia ikuisesta kesästä. Varmaan jokin syysmasennus iskenyt kun ei ole huvittanut kuvailla mitään, muutaman kerran olen käynyt kuukauden aikana kuvailemassa näitä kotikaupungin katuja.

Olen vuosikausia kärsinyt nenäteiden ahtaumasta joka on siis vaivannut minua villistä nuoruudesta lähtien, eli aina ollut vaikea hengittää nenän kautta. Olen myös varmaan kymmenen vuotta "kärsinyt" uniapneasta, eli nukkuessa tulee hengityskatkoksia ja vaimoani se on vaivannut siltä osin että se aina yöllä herää siihen kun ukko ei hengitä. Itse sitten herään siihen kun rouva antaa kyynerpäätä kylkiin, no nyt sitten menin käymään työpaikkalääkärillä asian tiimoista.

Pääsyy oli tosin tuo nenän ahtauma mutta lääkäri innostui siltä osin tuosta uniapneasta että antoivat minulle sellaisen laitteen yöksi kotia, laite siis mittaa miten nukun, hengitän, ym.

No tulokset tulivat sitten viikko sitten ja vaimohan meinasia kuolla sydäriin, se soitti heti jollekkin tutulle keuhkolääkärille ja käskivät jatkotutkimuksiin. No sen koneen antama data sanoi että nukkumani kuuden tunnin aikana pisin hengityskatkos oli 73sek. ja sykkeeni oli alimmillaan n.13, tätä toistui tuon unen aikan n.360 kertaa.

Eli painoa pois ja täytyy sitten varmaan ruveta nukkumaan sellaisen maskin kanssa, ei helkutti. No tuli tosin selvyys siihenkin minkä takia tuo meidän Paavo koira nukkuu ensin minun vieressäni mutta vaihtaa sitten yön aikana paikkaa, eli se varmaan luulee että olen kuollut ja se ei tykkää maata ruumiin vieressä :D

Mutta joo, nyt sitten mennään jatkotutkimuksiin ja katotaan mitä tapahtuu. Sellaisen maskin kanssa nukkuminen ei sitten kiinosta yhtään, mutta katotaan nyt.

Tässä jotain viimekuukausien satoa.