keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Samyang MF 8mm f/3.5 Fisheye

No sain sitten vihdoin hommattua kyseisen putken, eilen myin vanhan Canon eos 1Ds kamerani ja rahat laitoin tähän. Hain putken Helsingistä ja harmikseni yllätys yllätys taivas oli täynnä harmaat, ei sitten tullut sitä luvattua hellepäivää kera auringon ja sinisen taivaan.

Mutta Helsingistä takaisin Porvooseen pysähdyin taas Viikintien Tekniikanmuseon liepeillä, muutaman testiotoksen otin putkella mutta tosin paras kuva oli tämä liki normaali. Hieman oikea reuna kaatuu mutta ihan hyvin piirtää, kunhan tulee varmuus ja oppii käyttämään. Helkutin vaikeeta jotenkin huomata että missä menee terävän ja ei terävän raja, näin olle joutuu katselemaan takanäytöltä kaikki kuvat. 

Toinen hauska juttu on kun säätää tarkennusta niin muutama kerran sain omat sormeni ja kerran omat varpaani kuvaan, eli takaisin koulun penkille :D

Huomenna aamulla lähtee laivan nokka kohti Viroa, mennään perheen kanssa ihan vaan kylpemään, shoppailemaan ja parin vuoden tauon jälkeen pitäisi mennä sinne eläintarhaan taas. Ollaan kolme kertaa siellä käyty ja täytyy sanoa että mukavan laadukas paikka ja erikoisia elukoita, mukava paikka joten voin suositella. Bussi lähtee sataman liepeiltä ilmatteeksi ja vie eläintarhan tien toisella puolella olevalle Rocca Al Mare kauppakeskuksen luokse, taksikaan ei kallis ole kun matkaa on n.20min. ja sisäänpääsy viisi henkiseltä perheeltä on n.12€

Mutta joo, nyt lähen vetämään unta kuuppaan.
Öitä



Tässä siis yksi ekoista kuvista sillä kalansilmällä, kyseessä käsivaralta otettu kolmen kuvan HDR otos.


tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kaupankäyntiä

Eilen laitoin ilmoituksen Facebookin valokuvaajan kirppikselle vanhasta Canon eos 1Ds kamerasta, en ole sillä kuin todella harvoin enää kuvannut joten ajattelin että olisi aika laittaa se kiertoon. Tänään sitten tuli siitä kysely ja sovittiin että kaveri tulisi huomenna katsomaan ja hakemaan sen pois, eli siitä saisi taskurahaa uuteen putkeen. 

Sen seurauksena rupesin katselemaan netistä uutta putkea, tai no käytettyä Fisheye putkea. Jo pidemmän aikaa miettinyt että se voisi olla seuraava investoinnin kohde, niistä saa kyllä lukea aina että hauska peli aluksi mutta siihen kuulemma kyllästyy nopsasti. Mutta eihän tuollaista kukaan yleislinssiksi hommaa, eli aikansa kutakin ja pitäähän sitä lapsella leluja olla :D

Lähetin kyselyn jo alustavasti yhden kamerasivuston käyttäjälle sellaisesta, jos kaikki menee putkeen niin sellainen siis tulossa. Niin ja tarkemmin sanottuna siis Samyang MF 8mm f/3.5 Fisheye, aikas paljon kuiten luontoa tulee kuvattua ja toimiihan tuo oikein käytettynä kaupungissakin.

Tänään kävin kanssa ostamassa paikallisesta kivijalkaliikkeestä uuden UV suotimen obiskan nokalle, sen verran hinnakas oli se 85/1,8 USM  että en viitsi ottaa riskejä linssin kanssa. Piti muuteskin käyttää yksi lahjakortti minkä voitin yhdessä Nesteen Kamerakerhon kuvakilpailussa kun oli menossa vanhaksi, lisäksi kerhon jäsenenä saa 20% alennusta kyseisestä liikkeestä.


...........................................................................................


Tuli tuossa yksi päivä pyöräiltyä taas Porvoon vanhassa osassa, ei siis mitään uutta tänne päin :D Monesti miettinyt yhtä pitkää ja jyrkkää sivukujaa joka laskeutuu vanhan kaupungin Raatimiehentorille, nyt sitten siellä kujan yläpäässä kyttäilin alas meneviä ihmisiä kameran kanssa.

Sää oli sinänsä omasta mielestäni vaativa kun taivas oli todella kirkas, kapea käytävä ja talot korkeita. Eli valo ei ihan joka kohtaan käytävää osunut, en viitsynyt ihmisille ruveta huutelemaan että mekää valoon. Joten pari ekaa kävelijää ei oikein onnistunut kunnes tuli mies, nainen ja rattaa. 85/1,8 putken täydellä aukolla mäen päältä otin ja osui mielestäni nappiin, tuli hieman sellainen tilt-shift miniatyyri otos jota hainkin.




lauantai 13. heinäkuuta 2013

Parit potretit

Päivän postausmusiikkina soi taas Spotify ja vanhat hitit, äsken soi Londonbeat ja I have been Thinking about you. Nyt soi erittäin kaunis melodiabiisi Lily Was Here,


Meidän uusi Tanskandoggi Paavo on jo kotiutunut mukavasti, nukkuu hyvin ja tottelee edelleen. Ruokavalion muutos kaupan ruuasta ruuasta eläinkaupan parempaan on ja muut herkut on välillä laittanut vaan vatsan koetukselle, muutaman kerran on pakki sillä ollut löysällä mutta muuten ok. Kissat tosin edelleen hieman karttaa, toivotaan että tottuu.

Aamulla alkoi taas kuuden vapaat ja tänään ollut hieman väsy kun jäi aamu-unet vähiin, puoli kasilta sänkyyn ja klo.12 ylös kun rouva lähti töihin. Tosin ei sitä muuteskaan enempää tule nukuttua tuon vikan 12h. yövuoron jälkeen että saa unta sitten yöllä, välillä miettii vielä kolmen aikaan yöllä että pitäisi varmaan mennä nukkumaan :D


Parit potretit on tullu tässä otettua ja nekin totta kai taas muksuista ja vaihtelun lisäämiseksi tuo koirakin tekee ihan hyvää, mutta eipä kummempia kuin että öitä.


Tämä on vain hieman suoristettu mutta muuten rajausta ei ole, tässä pääsee taas mainio 85/1,8 lasi oikeuksiinsa. Päätin kokeilla tähän tyyliä että terävyys tappiin jossain kohtii, Photarissa ja Nik Color Efex Prolla sitten tehnyt Lightroomin jälkeisen työn.



Erilaisia Layereitä laittanut päällekkäin mitä tuolla Colourilla tulee, sitten laitoin Nik Silver Efex Pro ohjelmalla mv layerin päälimmäiseksi. Laitoin sen tosin aikas läpikuultavaksi että ei olisi ihan niin kova kuva, lopuksi kumitin sen mv layerin silmät pois niin että aikaisemman layerin kirkkaat silmät korostuu.









Tästä setin kuvista olen vääntänyt parit eri vaihtoehdot tämän värillisen ja laajemman rajauksen lisäksi, on mv kuvaa, hailakkaa 70-lukua sekä monessa on ehkäpä parempi 1*1 neliö rajaus. Laitoin nyt tämän kun kerran tuolla Google+:n puolella tämä oli, tuli mielestäni kaunista kesäistä jälkeä.


tiistai 2. heinäkuuta 2013

Koira ja vatsavaivoja

Ruusu jalassa edelleen ja anbiootttikuuria vedän, ärsyttää vain kun parin vuoden takaisen lääkekuurin jäljeltä vatsa ei kestä antibiootteja. Nyt kun ottaa antibiootteja niin saa ravata vessassa koko ajan, asiaa ei auta että unohdin tällä kertaa käydä ostamassa sellaisia vatsalääkkeitä jotka hieman laimentaa vessassakäyntien kertoja.

Pitkästä aikaa tuli käytyä katsastamassa auringonlaskua Porvoonjoen varrella, sää oli hieno muttei täydellinen kun taivas oli pikkaisen liian tumma.

Rouva on jo vuosi kausia puhunut että haluaisi koiran meille koska hän on kasvanut koiran kanssa,, itse en ole asiasta ollut kovin innostunut koska olen enemmän kissa ihminen. Pari kissaahan meillä on nyt pari vuotta ollutkin ja rouvakin on niihin täysin ihastunut, hän ei kuulemma ollut tiennyt kuinka ihania ja seurallisia kissat voivat olla.

Mutta nyt sitten palattiin siihen koiraan, vaimon veljen ystävällä on eräs Tanskandoggi joka rikkoo kuulemma sen avioliiton. Hänen vaimonsa ei sitä koiraa voi sietää ja nyt ukollekkin tuli pitkä komennus Jenkkeihin, eli koira menee piikille taikka meille. Eli joopa joo, olen kyllä asiaa mielessäni sulatellut ja pohtinut. Onhan tuollaisesta hevosen puolikkaasta seuraa kuvausreissuilla metsässä, meillä on vajaat 1800m2 tontti missä koira saa temmeltää, kaikki muut perheen jäsenet on ollut tuohon Paavoon ihan myytyjä alusta saakka.

Mutta sitten ne miinukset, koiraa ei voi samalla tavalla jättää päiväksi kotia kuin kissoja. Mutta tänään kuuden aikaan se koira kuulemma tulee, eli joopa joo :D