sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

klo.02:10

Kello on 02:10 ja viimeinen yövuoro menossa, vielä olisi "tehokasta" työaikaa jäljellä 4h50min. ja sitten pääsee kotia kuudeksi päiväksi. Tosin mietin tässä että mitä tekisin, menisinkö sohvalle pötköttämään muutamaksi tunniksi ja heräisin katsomaan F1 kisaa. Vois olla aikas houkutteleva ajatus kun se Kimikin on siellä suhailemassa, niissäkin on taas jotain iloa.

Toisaalta, tänään on virpomispäivä ja pitäisi varmaan nousta muuteskin hyvissä ajoin ylös jos meinaan mennä muksujen mukaan kiertämään, ans kattoo nyt.

Töissä vihdoinkin suht koht rauhallinen yövuoro, eilen tuli oikeastaan koko 12h painettua töitä ja kun sänkyyn pääsin niin ei paljon tarvinnut unta houkutella. Tuli myöskin nukuttua tuonne 13-14.00 paikkeille, välillä aina aamulla ja päivällä heräilin ja kirosin tuota kaunista valon kajoa joka huoneeseen tunkeutui.

Tuli tuossa tartuttua taas härkää sarvista ja kaivettua vanhoja pöytälaatikkoon unohtuneita Norjan kuvia, tässä niistä muutama. Paikkana siis Norja, Oslo ja oopperatalo.

Kiittää, kuittaa ja öitä toivottaa.





tiistai 19. maaliskuuta 2013

For Sale

Eilen tuli lähdettyä käymään pitkästä aikaa tuolla Emäsalossa päin, joka sijaitsee Porvoossa ja tarkemmin ottaen tämä kuvan paikka on juuri ennen Emäsalon siltaa. Siellä on muutama vanha puulaiva puoliksi jään alla joista ei paljoa ole enää jäljellä, samaten siellä on myös muutama hieman uudempi laivan romu mitkä kaipaisi pientä pintaremonttia. Olisi pitänyt mennä sinne suoraan eikä kierrellä ja kaarrella ympäriinsä, nyt kun sinne asti jo pääsin niin oli upea sininen taivas muuttunut tylsähkön harmaaksi.

Vähän tosin pelotti jäällä kävellä siinä laivojen läheisyydessä kun oli jäässä railoja ja se natisi aikas ikävästi, no eihän sen pitäisi pettää mutta ei koskaan tiedä minkälaista se noiden laivojen läheisyydessä on.

Mutta tässä yksi laivoista.


torstai 7. maaliskuuta 2013

Punaista

Tuli taas pikaisesti käytyä kaupungilla kävelyllä, jostain kumman syystä päädyin taas kuvailemaan yhtä Porvoon ruminta mutta samalla ehkä kauneinta ja mielenkiintoisinta rakennusta. Porvoon kirkon vieressä on yksi tökerön upean punainen talo joka näyttää upealta oikeassa valossa, sieltähän minä taas siis itseni kävelyn lopuksi löysin.

Siinä talon aitaan nojailin ja samalla puhelimesta musiikkia kuuntelin, kuvailin yhtä seinää tovin ja sitten siirryin toiselle seinälle. Siinä kun sitten nojailin aitaan ja oli silmä kiinni etsimessä, kuulin musiikin läpi kauheeta jumputusta. Ihmettelin sitä tovin ja otin kuulokkeet pois, talon seinän läpi kuului kauhea jyske. Siitä hämmentyneenä lopetin kuvaamisen ja samalla loppui jyske. 

Tuli mieleen että hakkasiko joku seinää samalla jostain minua katsellen että LOPETA NYT PERKELE SE MINUN TALON KUVAAMINEN, toivottavasti ei.

No luulisi tosin että tuolla vanhassa kaupungissa porukka on tottunut kameran kanssa heiluviin ihmisiin, meitä kuiteskin siellä riittää.

PUNAISTA




keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Olo kuin lapsella

Olo oli kuin lapsella joka pääsi ekaa kertaa karkkikauppaan, täytyy sanoa että tuntui kuin olisi löytänyt valokuvauksen uudelleen :D

Joo tiedetään, lapsellista. Mutta jokainen sen aina välillä tuntee, sen fiiliksen kun tuntuu hyvältä. Säätkin onneksi suosi kameran ulkoiluttamista, tosin välillä meni pilveen ja sitten taas aurinkoon. Porvoon kirkolla huomasin hauskan patsaan heijastuman kirkon seinässä, koitin sommitella nopeasti että  suunnasta ja miltä etäisyydelä otan kuvan. Sitten kun olin kokeilemassa yhtä suuntaa ja nostin kamera.........aurinko tuli eteen ja varjo katosi. No ei muuta kuin odottamaan että tulee taas esiin, onneksi pilvet liikkui aikas vauhdilla ja parissa minuutissa oli taas kaunis auringonlaskunvalo esillä.

Kyllä siinä useammat vartomiset joutui tekemään että sain homman purkkiin, kävi oikein itseäni naurattamaan kun siinä patsastelin :)

Monta hyvää onnistumista mielestäni tuli, tai sitten johtuu siitä uutuuden viehätyksestä miskä uudesta putkesta tuli.

Tässä mielestäni yksi onnistuminen, yötä.


sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Guardian of light

Spotifaissa soi Vain elämää levyn Erinin Jos Menet pois mitä minulle jää....hyvä biisi ja tulee omalla tavallaa kesän odotus fiilis. Lauletaan auringosta , kesästä, sateesta ja kaipuusta. Mutta tässä kun katselen kelloa ja tiedän että tunnin päästä olen taas töissä, vielä pitäisi suihkuun mennä jne. Eli kiire tulee kohta, mutta asiaa helpottaa kun tietää että viimeinen 12h. yövuoro taas ennen kuuden vapaata.

Selailin niitä jäällä kuvaamiani kuvia ja löytyi tälläinenauringonpalvonta otos, mies seisoskeli liikkumatta keskellä jäätä tuijottaen kohti kaunista auringoslaskua. Onhan se kaunista kun sen noin näkee, ajan pysäyttävä fiilis.

Mutta tässä tämä, niin ja öitä.