tiistai 26. helmikuuta 2013

Sunny

Aurinko paistoi eilen todella upeasti ja sää oli muuteskin ihan upea, tuli oikein itselle hyvä olo kun pääsi nauttimaan auringosta ulos luontoon. Tänäänkin aamu valkeni valoisana mutta kylmänä, nyt se tosin menikin jo äkkiä taas harmaaksi. Yhtä asiaa mä en vaan ymmärrä, miksi mä teille tätä kerron, jokainen voi katsoa ulos ikkunasta. En mä mikään helkutin Juha Förh ole :D


Mutta tässä olisi eilisen päivän otos.



lauantai 23. helmikuuta 2013

Olo:saamaton.

On ollut kyllä harvinaisen köyhä kameraviikko, ei ole tullu juuri niitä kuvia otettua. Tänäänkin ikkunasta ulos katselin että pitäisikö lähteä ulkoiluttamaan kameraa, mutta en sitten lähtenyt. Ainoat kuviin liittyvät jutut on siinä että kaivellut vanhoja otoksia ulkoiselta kovolta, parille vanhalle kuvalle annoin päivityksen ja siihen jäi.

Tänään vanhin likka tuli parin päivän mittaiselta leiriltä, hain sen kaupungista terveenä ja kotia kun päästiin niin valitti kipeyttä. Kotona se sitten heitti laatat ja meni nukkumaan, just äsken rouva tuli leffasta ja herätti sen sohvalta omaan sänkyyn nukkumaan. Kumpa olisi vain jokin hetkellinen juttu kun huomenna olisi ne nuorimmaisen muksun synttärijuhlat, no onneksi se on vaikuttanut muuten terveeltä. 

Elikkäs nyt kekkerit olisi huomenna ja tarjoiluna vaimon vääntämää Abgry Birds kakkua, TexMex voileipäkakkua, sen jotain omatekemiä mitä lie tikun päässä olevia tikkarin näköisiä makeisia. Kaikkea se kyllä osaa vääntää, pitäisikö laittaa omat sivu ainoastaan sen leivonnaisista tänne :D

Mutta siinä kaikki olennainen taas tällä kertaa, eli ei mitään kummenpaa ole tapahtunut. Uusi lukijakin näköjään tullut sivulle, eli Miia M on tullut seuraajaksi. Toivottavasti viihdyt ja jos tulee kysyttävää niin kysy pois, sivulla kävväisten rajapyykissä meni äsken 14 000 rikki muuten. Joten jippii.

Tässä vanha otos eräästä lahonneesta laiturista parin vuoden takaa, tänä vuonna se on jo melkein kokonaan hajonnut ja uponnut veteen. Olen sen elämää nyt parina vuonna seurannut, katsotaan kesällä että onkos enää mitään kuvattavaa.

Kuva otettu keskellä päivää ND400 suotimen läpi, niin ja kuvan olen väreissä julkaissut varmaan ennenkin.



ISO100
f/22
8sek.


keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kotona

Kotona taas ja yhden yön levänneenä, vihdoinkin. Kyllä noista risteilyistä on aina se lepo kaukana, koko aika tuntuu että mennään ja pitää katsoa kaiken maailman esityksiä yö myöhään. Eihän siinä mitään jos saisi vielä sitten sen jälkeen nukkuakkin hyvin, mutta kun ei. Pitää herätä hyvissä ajoin aamiaiselle seisovaan pöytään, sitten taas mennään. 

Itse ruotsissa oli kyllä hyvät säät onneksi, siellä täällä lunta ja keli siinä nollan tienoilla. Suunnitelmat meni siellä päässä hieman uuteen uskoon kun se lelupaikka olikin maanantaisin kiinni, kuten kuulemma suurin osa paikoista maanantaisin. No onneksi oli muitakin suunnitelmia joten aika meni kaupungilla kauppoja kierreskellessä, muksuille pari Monsterhigh nuket mitä ei kuulemma vielä Suomessa ole. Sitten joku muu nukke ja vielä vähän vaatteita muksuille, ostin tosin itsellenikin farkut sieltä joten en ihan ilman jäänyt.

Kävi muuteskin hyvä sattuma kun vaimon serkku sattui samalle risteilylle, joten oli mies toinen mieskin seurueessa ja muksuille oli seuraa toisistaan laivalla. Satuttiin vieläpä menemään samaan kauppakeskukseenkin jossa sitten vanhin likka pyöri niiden vanhimman kanssa, hieman kyllä arvellutti kun ne siellä kielitaidottomina itsekseen pyörivät. Mutta onneksi on kännykän, pakkohan niille on tossa 12v. iässä muuteskin vähän luottoa antaa.

Taivaan kiitos jätettiin auto suoraan sinne Olympiaterminaalin parkkiin maan alle, minuutti kävelyä maanpäälle ja on terminaalissa. Autokin on lämpimässä ja vartioidussa hallissa, hintaa vajaa 60€ ja kyllä jalat matkan jälkeen kiittää.

............................................................................................................


Tunnelbanastation









 

 

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pyörä

Kroppaa huutaa leipää, kolattua pihatiet puhtaaksi lumesta ja sen jälkeen autoin muksuja tekemään lumilinnaa, Nyt on vatsa täynnä hyvää tuokaa ja rupean valmistautumaan yövuoroon, vielä olisi tämä ja ensi yö ja sitten pääsee parin viikon vapaalle. Vapaalla pitäisi lähteä sinne Ruotiin ja tänään myös puhuttiin jos lähettäisiin myös käymään Turussa ja Muumumaailmassa.

Vanhin tyttö lähtee hiihtoloma viikolla taas parin päivän leirille, eli sillä välin käytäin siellä Turussa. Turussa oltaisiin to-la yö siskon luona yötä kun ne nyt on palannut Norjasta takaisin kymmenen vuoden reissaamisen jälkeen, siitä mentäisiin sitten sinne Muumimaailmaan ja tultaisiin takaisin kotia.

Kerran aikaisemminkin ollaan siellä käyty ja oli ihan mukava paikka, nuorin ei tosin siitä mitään muista ja se sitä sanoikin että tonne olisi kiva päästä.

Mutta kädet on löysänä vielä joten täytyy lopettaa kirjoittaminen :D

Tässä vielä niitä koneen siivouksen jälkeen löytyneitä kuvia, ennoin sille tosin päivityksen. Aikaisemminkin olen julkaissut samasta paikasta otettuja kuvia, mutta yksi taisi olla eri vuodenaikaan ja toinen muuten vaan erilainen. Annoin kuvalle muuteskin hieman syvyysvaikutusta lisää, blurrasin hieman yläosan kattoa ja alaosan katua.


torstai 7. helmikuuta 2013

Siivousta

Tuli taas vietettyä koneen ääressä tunti jos toinenkin, siivosin ja järjestin koneen kuvat. RAW kuvia kun tuppaa jäämään koneen uumeniin niin on äkkiä täynnä kovo, nytkin siivouksen yhteydessä siivosin roskikseen reilut 20G kuvia. Sellaisi kuvia mitkä on ihan skeidaa ja joille ei ikinä tapahdu mitään, räps räps. 

Se vie vain niin perkuleesti tilaa kun kuvaa RAW muodossa, sen muokkaa Lightroomissa ja kääntää sen jpg muotoon. Toisessa vaiheessa sitten Photarilla pientä pintasäätöä kuvalle ja tallennut, sitten jos sen vielä siirtää nettiin niin pienennys. Eli yhdestä kuvasta on koneella parhaimmassa tapauksessa kolme samaa kuvaa, lisäksi jos tulee väännettyä vielä virityksiä niin on pahimmassa tapauksessa vielä pari lisää.

Tietysti jos saisi pidettyä niin että hävittäisi turhat otot suoraan, sitten kun olisi julkaistut kuvat saanut hoidettua niin hävittäisi kaikki muut vedokset paitse RAW ja jpg:n ison version. RAW versionkin voisi säästää tarvittaessa vain sellaisista kuvista joilla olisi ehkä tulevaisuudessa käyttöä, eli kaikista kuvista ei toisaankaan sitä tarvitsisi säilyttää.

Mutta siis, nyt on taas kansiot kunnossa. On omat kuvat kansio, on perhekuvat kansio, on jpg valmis kansio, on jpg kesken kansio, niin ja on vielä siis se RAW kansio :)

Eli kansioita riittää, mutta tuon kun järjestyksessä käy kuvan kohdalla aina läpi niin hyvä tulee. Hyvä puoli tässä siivouksessa on että löytää koneelta aina niitä unohtuneita kuvia, niitä jotka on odottanut vain oikeaa hetkeä. Nytkin löytyi monta hyvää otosta ja homman lopuksi väännin osan niistä valmiiksi. 

Huomenna jatkuu sitten taas työt, neljä päivää kertaa 12h. Hiihtolomakierron otin töistä vapaaksi ja lähetään perheen kanssa Ruotsiin laivalla, ollaan siis ihan vaan se viikonloppu.

Tässä sitten olisi pari kappaletta niitä unohtuneita otoksia, viime syksyn kuvista kyse.



Kaksijakoinen




Valoa kohti


maanantai 4. helmikuuta 2013

Gangster

Melkein pari tuntia tuli tänään metsästettyä keskimmäiselle tytölle luistimia, mutta turhaan. Porvoon kaikki kaupat tuli kierrettyä mutta ei ole kokoa 38, mutta sitten luistimet köytyivätkin lähempää kuin luulinkaan, omasta kellarista löytyi naisten kaunoluistimet kokoa 38 :)

Pitkästä aikaa tuli otettua sairaslomaakin, kuuden päivän vapaan jälkeen kävin viime tiistaina puolikuntoisena töissä yhden päivän ja sitten. Samana iltana jo sitten lämpö nousi sen verran että kävin terkkarissa ottamassa sen tokan aamun vapaaksi, mutta hoitaja käski pysyä kotona koko kierron ja näin ollen menekin töihin vasta perjantaina. Juuri kun muu perhe tervehtyi niin itselle tuli tuo onneksi vain pieni sairastuminen, itsellä kun yleensä rairastuminen meinaa sitä että 40 kuumetta ja haudanpartaalla.

Sunnuntaina kävin muksujen kanssa katsomassa leffassa sen Viisi legendaa, oli taas yllättävän hyvin tehty piirretty ja juonikin oli ihan hyvä. Muutama kohta oli aikas pelottava ja juniorikin tuli sitten syliin katsomaan, mutta tosin onneksi vain loppumetreillä.

Tänään kävin keskinmäisen kanssa treenaamassa luistelua kun niillä on sitä huomenna koulussa, harjoitusta kyllä vaati kun ei meinannut pystyssä pysyä. Itsekkään en ole mikään himo luistelija joten se on jäänyt aina vähän retuperälle, pitäisi olla vaan aktiivisempi.

Mutta pari päivää sitten tuli itsestä otettua muutama potretti, idean kuvaan sain tuolta Kameralaukun keskustelufoorumilta. Yksi Juke siellä oli ottanut itsestään gangsteri kuvia, joten päätin kokeilla saman tyylisä otoksia. Tosin itsellä ne tuntuivat menevän hieman tuonne Blues Brothers puolelle, mutta ihan yes homma oli.