lauantai 29. joulukuuta 2012

Ulkona taas

Ulkona taas, siis kameran kanssa. Oli sen verran upea sää että piti lähteä ulkoilemaan, vaikkakin pakkasta oli mukavat -15 °C. Mutta joo, mitään sen kummempaa ei ole tapahtunut. 



......................................................................................................................................

Tämän ekan kuvan olen tuunannut kahdesta eri kuvasta, tai tarkemmin sanottuna tein panoraman kuvista. Tämä syystä että että nokalla oli 70-300 ja kohde oli aikas kaukana, olisinhan tosin voinut cropata kuvan laajemmasta mutta halusin tehdä näin ja säilyttää kuvan laadun hyvänä.


Eli kuva katkeaa tuosta puun vasemmalta puolelta ja vasemmanpuoleisen kuvan reunasta croppasin siivun pois, tosin nyt tuli hieman keskisommittelu puulle. Mutta ei onneksi ihan keskellä ole ja tykkään kun se on noin hyvin tuossa esillä.




Tämä otos on rakennettu käsin HDR tekniikkaa hyödyntäen, tosin vain Photoshopilla käsin eri layereilla. Eli otin kolme eri kuvaa eri valotuksilla, ne sitten heitin Photoshoppiin päälekkäin eri layereiksi. Eli kun sää oli suhteellisen kirkas niin tummemmaksi valotetusta kuvasta käytin metsää ja taivasta, kirkkaammasta käytin tuota lunta. Niin ja se neutraali oli tuossa välissä ja säästi siitä palan sieltä ja toisen täältä, jotenkin niin :D

perjantai 28. joulukuuta 2012

Minun jouluni

Jaahas, taas olisi yksi joulu takana. Meidän perheen joulu meni rauhallisissa ja niin tutuissa merkeissä, sama traditio kuin jokainen vuosi aikaisemminkin. Mutta mitäpä sitä tuttuja tapoja muuttamaan jos ne toimii, vaikkakin lapset välillä mutisee vastaan :D

Itsellä joulu alkoi 24 päivä klo.07 kun aamulla töistä kotia kömmin 12h jälkeen, tupa oli vielä ihanan hiljainen kun kaikki nukkuivat. Siinä itsekseni vaatteet otin pois ja haistelin keittiössä hymyssä suin, haistelin sitä ihanaa tuoksua mikä kinkusta tulee :)

Leikkasin kinkusta muutaman makoisan siivun ja siihen sinappia kunnolla päälle, rauhassa ne tässä keittiössä nautin. Oli muutes aikas hyvää, kinkku on itselle SE asia mistä joulusta pidän. Hyvänä kakkosena tulee se kun lapset huomaa että pukki on käynyt ja se helvetti repeää, PUKKI ON KÄYNYT PUKKI ON KÄYNYT ja se ilo ja huuto.

Itsellä on aina lapsuudessa ollut tapana että aamulla saa avata sen yhden lahjan , sen olen siirtänyt omaankin perheeseen. Nyt oli rouva näköjään asettanut jo kuusen alle ennen nukkumaan menoa sen yhden paketin jokaiselle, itselle se ainaskin oli niin hienoa lapsuudessa ja helpotti hieman jännitystä.

Mutta kinkkua siinä aamulla maistoin ja pesin hampaat, sen jälkeen kömmin sitten muutamaksi tunniksi nukkumaan rouvan viereen. Siihen kun kömmin niin vierestä kuului  vain että että maistoitko?? No maistoinhan minä ja hyvää oli, niin kuin aina rakas ;)

Ei tosin mennyt varmaan kuin pari tuntia kun kuului meteliä olohuoneesta, oli näköjäänlapset heräänneet ja löytäneet paketit kuusen alta. No sain onneksi jatkettua unia, vaikkakin oli sellainen herätys että eikarisi unihiekat silmistä.

Tapana on että ollaan otettu kinkku tuosta paikallisesta Tyysterin Savustamosta, sen kun siltä varaa niin tietää että saa hyvää kinnkua eikä mitään pakastettua. Saa kinkun tuoreena joka on jokin aika sitten vielä röhkinyt, hintakin on suunnilleen sama kuin pakastekinkuissa. Otettiin myös erinäisiä leikkeleitäkin, ihme ja kumma että jopa lapset tykästyivät niihin. Varsinkin keskinmäinen tyttö tykästyi hevoseen, oli kuulemma todella hyvää.

Kesällä sieltä saa erittäin hyvä pihvejä ja makkaroita, tosin saattaa joutua jonottamaan aina tovin kun se on aikas pieni paikka. Eli Tyysterin Savustamo, sinne MARS :D

Päivällä rouvan broidi tuli taas meille ja syötiin siinä perus kinkut ja laatikot, laatikot jotka oli erittäin hyviä taas ja tietysti itse tehtyjä. Ruuat kun oli nautittu ja hetki sulateltu niin tuossa viiden paikkeilla lähdettiin Porvoon hautausmaalle, siellä  kierrettiin niitä rouvan sukulaisia ja sen äidin hauta. Se on ihan mukavaa kun säätkin suosi tänä vuonna, pari astetta pakkasta  ja lunta maassa.

Sieltä kun kotia saavuttiin reilua tuntia myöhemmin niin piti ovelta kuiskata ja kurkata että olisiko se pukki käynyt, olihan se pukki käynyt laittamassa kuusen alle kasan lahjoja.

Pukki oli kuulemma tuonut jokaiselle mitä olivat toivoneet, ei tosin kaikkea mutta ne tärkeimmät. Vanhin sai Nikonin kamera, mikä lämmitti iskän mieltä. Keskinmäinen sai uuden puhelimen, on kuulemma mieleinen ja nyt ei tarvitse ladata mun ja vaimon puhelia täyteen niitä pelejä. Nuorin sai sitten uuden mankan ja siihen Tuulin uuden levyn, pääteema tosin tuntui olevan jokin uusi "barbi" nukke juttu nimeltä Monster High. On sellainen rajumman puoleinen nukke, kattoo kauanko kestää
Papalle oli pukki sitten ostanut uuden Pleikkari kolmosen, jonka olin tosin itse tilannut ja kävin just ennen joulua ostamassa siihen pelinkin kun mukaan tuli vain kaksi jotain uutta Sing Star peliä ja mikit.

Niitä nuo muut sitten lauleskeli aina tuonne kl.00:30 asti, onneksi asutaan omakotitalossa. Sen jälkeen meni sitten muut nukkumaan, itse otin muutaman siivun kinkkua lautaselle ja rupesin pelaamaan omaa peliä.


Itselle joulu on sitä rauhoittumisen aikaa, aikaa jolloin on aika levätä. Ei tartte kiirehtiä minnekkään, ellei sitten tee itselleen kiirettä kuten moni tuppaa tekemään.

Yksi rakkaimista asioista itselle on joulussa se kun saan laittaa yhden joulukoritsteen seinälle, sillä on jotenkin suuri menrkitys itselleni. Se esine on minun itseni tekemä joulusukka, olen sen muistaakseni ekalla luokalla tehnyt joskus vuonna 1982. Siihen sukkaan rakas äitivainaja laittoi aina namia jouluna, joka ikinen joulu se sukka oli seinällä ja siinä oli namia

Kun äitini kuoli niin otin sen sukan omaan kotiini ja olen sitä seinällä pitänyt, niin ja siinä on ollut aina muutama nami pohjalla. Tuo sukan laittaminen seinälle ja sitä katseleminen tuo itselle sen joulun, joulun ja muiston äitistäni :)

Että sellainen päivä, lisää sitten vaikka huomennea.

Paljon ei ole kuvallista settiä tiedossa, on saanut kamera olla joululomalla tovin aikaa.





tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulu lähestyy

Jopas se aika menee näin joulun alla vauhdilla, kiirettä pitää ja kiire tuntuu vain kiihtyvän mitä lähemmäksi joulu tulee. Perskuleen lahjaostoksillekkin pitäisi keritä, vielä puuttuu lapsilta jotain pientä ja pitäisi varmaan rouvallekkin jotain ostaa ( sen yhden ostetun lisäksi).
 
Pikkujoulut tuli vietettyä tuossa naapuritalojen kanssa, eli kokoonnuttiin tuonne aidan taakse me ja kolme muuta perhettä lapsineen. Siinä se ilta meni sitten jutellessa, syödessä ja naureskellessa. Illan lähestyessä jo liian myöhää vaihdettiin aidan taakse meille ja juniori jäi naapuriin yöksi, meillä jatkettiin sitten melkein puoleen yöhön kunnes siirryttiin ulkoruokintaan baarin puolelle.
 
Ilta ja illan jatkot olivat todella mukavat kun oli hauskaa ja railakasta seuraa, jokainen meistä kun onneksi osaa ottaa maltilla ja keskityttiin enemmän rauhalliseen illan viettoon ja josta ei naurua puuttunut :D
 
Luntakin on taas ihan riittävästi tullut, huomannut vaan kun tuossa pihatietä kolalla kolannut muutaman kerran. Tosin yhtenä päivänä huijasin ja lainasin naapurin lumilinkoa, niin ja yhtenä toisena päivänä toinen naapuri veti pikkuisella BobCatilla meidän pihatien samalla kun veti omansa. No oon mä tosin itsekkin hikoillut lumitöissä tuolla ihan omalla lapiolla ja kolalla, harkinnassa tosin kyllä on ostaa oma lumilinko :)
 
Eilen illalla tuli taas kolailtua siis ja sen jälkeen laitoin katon harjaan pihalle viimeiset ulkovalot, pysyi tukapuutkin paremmin pystyssä kun on sen verran lunta talon ympärillä. Kyllähän se aika moista hyötyliikuntaa tuo lumen kolaaminen on, sitä kun aktiivisesti tekin joka päivä niin voisi muutama kilokin pudota. Mikä ei siis olisi paha asia itselle, ainaskaan näin ennen joulua.
 
Niin ja meinasi unohtua tuo aloitettu tupakkalakko, joka on siis pitänyt likimain täydellisesti. Silloin pikkujoulupäivänä tuli tosin aski ostettua, mutta sitä ei lasketa kun vaimon kanssa se kimpassa tyhjennettiin. Rouvakin oli tosin ostanut askin yksi päivä kun olin ottanut töihin kummankin sähkötupakan laturin, sekin tosin yhdessä tyhjennettiin. Eli kaksi askia kahteen pekkaan mennyt tässä kahdessa viikossa, joista siis yksi askin meni melkein kokonaan silloin pikkujoulujen iltana.
 
Mutta en ole ottanut ihan  mitään Hitler linjaa itselleni, tosin tuo äsken mainittu määrä on todella hyvä saavutus siihen normaaliin määrään. Eipä ole kylläkään paljoa tullut tuota sähkötupakkaakaan imettyä, muutaman kerran paivässä sen kanssa pihalla käynyt. Eipä ole jostain kumman syystä tehnyt niin paljon mielikään, jotenkin ihan outoa kun kuvittelin että hypin seinille :D
 
Mutta ehkä se tästä, täytyy hieman kiristää linjaa kun ei ole pikkujoulujuhlia tulossa enää tälle vuodelle. Nyt on oikeasti vaan sellainen fiilis että YES, ei tee edes miele. Paitsi aina välillä lun pihalla hikoilee pää punaisena lumilapion varressa, tai silloin kun töissä yksi oäivä tappelin trukin kanssa pari tuntia että sain sen irti lumesta :D
 
Mitä kameraan tulee niin eipä ole paljon ollut aikaa siihen koskea, ainaskaan siis "vakavasti" ottaen. En siis ulos ole kameran kanssa kerinnyt ja sisälläkin olen yhdet potretti otokset ottanut, nekin siis vain itsestäni ja muksuista. Eli sitä samaa mitä on tullut julkaistua jo kyllästymiseen asti, eihän niitä kehtaa kohta enää edes julkaista.
 
Tänään olisi vuorossa kahden nuoremman neidin joulujuhlat, eli sitä samaa kiirettä tiedossa kun pitäisi kuulemma käydä juhlamekko ja kukkaset käydä ostamassa. Jännittää hieman neitien kohdalla tosin, joskohan tuo meidän juniori suostuisi esiintymään ekaa kertaa juhlissa.
 
Taitaa olla joka vuosi jäänyt siltä esiintyminen väliin, se on istunut vaan siellä kerhon penkillä taikka meidän sylissä ja kieltäytynyt kauniisti esiintymästä. Se on vaan siis sellaisessa kirkon kerhossa, eli ei siis missä päiväkerhossa. Silloin kun se oli siellä keskinmäisen neidin kanssa yhtä aikaa niin se oli edes siellä lavalla, mutta se on vaan hieman ujo uusien ihmisten kanssa :D Muuten se on sellainen vili vilpertti, menoa on enemmän kuin järkeä.
 
Keskinmäisellä on siis ekan luokan joulujuhlat, sen ekat koulun juhlat ja se on niistä aikas täpinöissään. Onhan se iso asia, meidän ylpeä koululainen :D
 
Huomenna taas sama meinikin kun vanhemmalla muksulla on kuudennen luokan juhlat, niin ja se mekon osto :D
 
Mutta joo, koitetaan jokainen jaksaa. Joulu pitäisi kuiteskin olla se rauhoittumisen aika, yleensä se meinaa mennä tosin juoksemiseksi paikasta toiseen. Muutama edellinen vuosi ollaan kyllä vedetty rauhoitetulla linjalla ja käyty ainoastaan haudoilla, täällä Porvoon päässä ollaan käyty vaimon äidin ja muiden sukulaisten haudoilla. Oma äiti makaa Malmin hautausmaalla ja siellä tulee hieman harmittavan harvoin käytyä, onneksi sukulaiset jotka asuu vieressä niin käyvät hoitamassa paikkaa.
 
 
Tässä tuo itse otettu portrait, vai pitäisi sanoa ihan vaan potretti??? No kummiskin, jostain syystä helkutin lyhyt synkka aika tuossa kanonissa kun langatonta laukaisinta käytin. En kyllä mistään keksinyt miten sen pidemmäksi saisi, vaikka ihan laatu laukaisinkin pitäisi olla niin helkutin suorassa linjassa säteen pitää olla kameraan nähden että toimii. Siitä syystä käi melkein joka kuvassa tuo laikaisin näkyviin, helkutti :(
 
Taustana tässä musta kangas, kuvassa vasemmalla ylhäällä heijastava sontsa ja salama. Oikealla edessä softbox valo ja salama, eli ihan normi settiä.





lauantai 8. joulukuuta 2012

Pala Porvoota

Eipä ole sitten pitkään aikaan ulkoiltua kameran kanssa hieman hämärämmällä, tosin nyt ei kello tarvitse edes kovin paljon olla niin on hämärää. Kävin tosiaan tänään sitten kokeilemassa tuota Canon 550D kameraa hieman ulkona hämärässä, hienostihan tuo piirti ja kelpo jälkeä tuli.

Pidemmälle en mennyt kuin tuohon perinteiseen Porvoonjoen ja aittojen luokse, siinä on hämärässäkin ihan passelit maisemat. Tosin oikeastaa se paikka on hieman hämärämmällä ja hyvällä ilmalla todella upea, valot kun heijastuu joesta :D

Tai sitten vaihtoehtoisesti nyt talvella kun jouluvaloja on paljon ja iso joulukuusikin mahtuu kuvaan, kirkko kauniisti valaistu :D  Eli tänne vaan jos säät suosii, ilmoita mulle niin katsotaan josko lähtisin mukaan...

Mutta tässä muutama jalustan kanssa otettu otos, valotukset vaihtelee parista sekunnista tuonne lähelle kymmentä sekunttia. Pääkohteena on näköjään kuvien perusteella taas tuo kirkko, niin. Tuo jo kyllästymiseen asti dokumentoitu ja kertaalleen poltettu kirkko, sorry   : (

...............................................................

Niin ja meinasi unohtaa, siis se lupaamani tupakkalakko. Täytyy tunnustaa että alku hieman takkuili ja ei mennyt ihan nollatoleranssin mukaisesti, mutta täytyy myös sanoa että oli sellainen V...tus päällä että oksat pois

Vaimon isän ja sen veljen takia verottaja vei palautuksia useamman tuhannen euron edestä, joillakin kun on se ihana tilanne että ei ole omaisuustta eikä luottotietoja niin voi antaa asioiden olla. Eli voi sanoa että vitutti, mutta nyt on sitten kaikki vaimon äidin kuoleman jälkeiset verot ja kaikki muuta asiat sitten maksettu. Mutta siis, tänään olen imenyt tuota sähköistä savuketta aika ajoin.

Meinasin tosin huoltsikalla käydessä jo askin ostaa, myyjä varmaan mietti että mikä tolla on vikana kun se kysy että tuleekos muuta.............................Hetken hiljaisuuden jälkeenmeinaan sanoa että anna yksi sininen Smart, mutta......................saan sanottua että siinä kaikki ja äkkiä ulos.

Taas oltiin muksujen kanssa ulkona ja pulkkailemassa, ensin käytiin tuolla Porvoon kirkon viereisessä mäessä. Tosin jaksoi muksut siellä laskea kunnes halusivat muualle, siellä kun se mäki on niin perkeleen pitkä, kestää useamman hetken kävellä takaisin ylös. Tai no kaikkihan on suhteellista, mutta on se aikas pitkä noin kaupunkiin sijoitettuna.

Mutta siis, tähän asti lakko "on" pitänyt, uusi päivä huomenna.

..............................................................................................................







 Harmi ettei näy isompana, tämän kuvan nimi on läheltäpititilanne kirjatoukan pihatiellä.








keskiviikko 5. joulukuuta 2012

4.12.2012 - Day one

Tänään päätin kokeilla jotain jotain mitä ei ole tullut kokeiltua moneen vuoteen, edellisen kerran kokeilin sitä joskus 2006 ja silloin se kokeilu kesti noin kuukauden. Paljon tästä ollaan vaimonkin kanssa puhuttu ja puhuttu että nyt se tehdään, aina se on jäänyt vain puheiksi.

Itse olen tätä typeryyttä harrastanut jo varmaan 16 vuoden iästä, eli kauan. Mutta nyt kun olen asiaa sivusta seurannut ja vain hyviä asioita kuullut niin perkele, ei se voi niin vaikeeta olla. Tosin tapahan se vain on, tapa mistä varmasti pääsee eroon samalla tavalla kuin vaikka......kynsien pureskelusta.

Tosin silä erotuksella että kynsien pureskelu on mielestäni ärsyttävää, ällöä ja kaikkea sitä väliltä. Vaimoni sitä harrastaa ja itsenäni se vaan jostain syystä ärsyttää, jos perkele pitää kynsiä lyhentää niin eikö sen takia olla keksitty kynsisakset.

Mutta jos siis kaikki menee putkeen niin voi tämän päivän merkitä kalenteriin, tosin askissa on vielä muutama tupakka jäljellä. Eli jos tuosta paheellisesta tupakan poltosta eroon pääsisi, niin ja nuo pari mitä askissa on niin poltan nautinnon kera pois. Normaalisti menee melkein aski päivässä kun taas tänään on mennyt vain pari, mutta tunnustettakoon että mihin olen sitä vaihtamassa on se paljon mainostettu sähkötupakka. Itse olen vaan niin heikko että en voi suoraan lopettaa, en vaan pysty :(

Mutta siis, koitetaan nyt päivä kerrallaan. Päätin muutenkin että nyt en viitsi kesken työvuorojen sitä edes yrittää aloittaa, koitan mielummin tässä kuuden päivän vapaan aikana.

Englannista rouvan kanssa kummatkin sellaiset setit tilattiin ja posteineen oli yhteensä joku 55€, eli kokeillaan.  Tosin kunhan ei käy niin kuin monelle lopettaneelle että painoo nousee taivaisiin, muuten joudun harrastamaan sumopainia ja ostamaan XXXXL vaatteet :D

Mutta jos kaikki menee hyvin niin olkoon tämä sitten joululahja itselleni ja lapsilleni.


 4.12.2012